Поредната успешна операция по противодействие на производството и разпространението на

...
Поредната успешна операция по противодействие на производството и разпространението на
Коментари Харесай

Разкриха две лаборатории за марихуана, задържани са четирима, други двама се издирват

Поредната сполучлива интервенция по противопоставяне на производството и разпространяването на пловдивските криминалисти е извършена под управлението на Окръжна прокуратура - Пловдив.



Действията са осъществени на територията на Клисура и пазарджишкото село Звъничево. След получена оперативна информация за лица, занимаващи се с развъждане на марихуана в Клисура, чиновниците от ОДМВР Пловдив подхванали инспекция в неработещ завод на комерсиално сдружение.



На мястото е открита съвременно оборудвана и добре замаскирана лаборатория за произвеждане на марихуана. Незаконната фабрика е била снабдена с осветителна, вентилационна, поливна и отоплителна система.

В помещението са открити растения от рода на конопа, както и суха марихуана. Открити са и уреди за премерване на мокрота и температурата.



В хода на процесуалните дейности са събрани данни за съпричастност на няколко лица от Карлово и Пазарджик. Предприети са претърсвания и изземвания на адреси в Пазарджик и региона.

При последвали дейности в с. Звъничево е открита още една лаборатория, ситуирана в помещение от жилищна постройка. При претърсването са конфискувани 47 растения от рода на конопа в напреднал етап на напредък. Към момента са арестувани четирима по ЗМВР. Други двама, съпричастни към осъществяваната активност, са оповестени за търсене.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР