Поредната статия в европески вестник, посветена на корупцията в България,

...
Поредната статия в европески вестник, посветена на корупцията в България,
Коментари Харесай

Neue Zuercher Zeitung удари Сотир Цацаров и Делян Пеевски

Поредната публикация в европески вестник, отдадена на корупцията в България, дейностите на основния прокурор Сотир Цацаров и на недосегаемостта на депутата от Движение за права и свободи Делян Пеевски излиза в швейцарския Neue Zuercher Zeitung. Предоставяме ви текста с дребни съкращения.
"За българските притежатели на спортни и първокласни коли това значи: Внимание. Любителите на коли от най-високите съсловия не са застрашени от риска за превишена скорост. Главният прокурор на най-бедната страна от Европейски Съюз Сотир Цацаров неотдавна е сезирал данъчните служби да слагат под лупата лицата, които имат за облагане ферари, ламборджини, майбах, бентли или ролс-ройс. Има данни, че общо 435 притежатели на сходни МПС май са забъркани в престъпни дейности, вкл.данъчни измами и пране на пари. Ще бъдат тествани също така и купувачите на първокласни парцели.
И по-рано българският фиск е показвал усет към необикновени способи на следствие. През 2010 година инспекторите употребиха хеликоптер, с цел да фотографират вилите в южната част на столицата София, изникнали по тези места. Нетрадиционната ревизия „ отгоре” генерира спомагателни данъчни доходи от над 7 благ.евро, само че нищо повече.
Подозрението, че тези обществени акции са предопределени да подобрят рухналия имидж на ноторно корумпираната страна, е налице – и то таман в този момент, защото България пое 6-месечното председателство на Европейски Съюз. Дали това ще успее е друга работа. И това е по този начин, тъй като някои от най-ярките фигури измежду българските олигарси явно постоянно минават през ситото. Делян Пеевски, описван от бивш негов настоятелен сътрудник като надълбоко подкупен, няма никакви кахъри с данъчните управляващи. През последната година специфичната инспекция по отношение на него е минала без никакви затруднения. Пеевски, който се вижда като жертва на безпочвени обвинявания, явно поддържа тесни връзки с основния прокурор. Затова сегашната акция с нищо не заплашва Пеевски. Според медийни данни неговият съпроводителен парк се подвизава в държавен паркинг. Междувременно мощно одумвания предприемач и милиционерски политик до неотдавна заявява само л.а. „ Опел” на 19 години с оценка от 500 евро ".

Марко Кауфман Босарт, Истанбул
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР