Поредната скандална докладна записка, касаеща продажбата на 820 декара общинска

...
Поредната скандална докладна записка, касаеща продажбата на 820 декара общинска
Коментари Харесай

Община Царева се готви да продаде поредните 820 декара общинска собственост

Поредната скандална докладна бележка , касаеща продажбата на 820 декара общинска земеделска земя , ще бъде гласувана най-вероятно на следващия ден по време на Общинския съвет /ОбС/ в Царево. Това разяснява общинският консултант Емил Пейчев пред Искра.бг .

Въпросният терен се намира сред Царево и село Лозенец и сега върху него има лозе . Той е в непосредствена непосредственост до морето , като само основният път го дели от къмпинг „ Оазис “ . През 2014 година е бил подписан контракт с комерсиално сдружение за 35-годишна аренда като за другите години е и друга вноската, а общият общ брой, който арендаторът ще би трябвало да заплати е към милион и половина лв.. Същевременно Община Царево желае да продаде земята за към 0,90 стотинки за 1 кв. метър , като общата стойност, която ще вземе е към 800-900 000 лв. .

Според Пейчев обаче не цената е значима , а това, че продължава да се разпродава общинска благосъстоятелност .

„ Има подписан контракт за аренда и сега, в който изтече, Община Царево отново ще си бъде притежател на тази земя. Ако в този момент се продаде – Общината ще вземе към 900 000 лв. при продажбата, до момента в който в противоположен случай ще получи милион и половина и ще остане притежател на въпросния парцел. Другото забавно е, че може да се появи и друго комерсиално сдружение на търга, в случай че го завоюва, ще стане по този начин, че има подписан контракт /до 2049 г./ и то няма да може да влезе във притежание “ , разяснява общественикът.

На въпрос кой има интерес от продажбата на този терен, Пейчев отговори:

„ За мен сдружението, което сега има контракт за аренда, тъй като в случай че го купи ще заплати еднократно до към 900 000 лв. и ще стане притежател, а в противоположен случай би трябвало да даде милион и половина и да остане арендатор. Идеята за сключването на контракта е била тъкмо такава – съгласно документа в първите 4 години не се заплаща и де факто те вършат заплащания от 2018 година. Явно са сметнали, че е по-добре да си закупят лозето и да бъдат негови притежатели. В последна сметка ще платят по-малко по отношение на до края на интервала. “

Общинският консултант не изключва да има и други – скрити ползи , защото земята се намира до морето: „ В един миг може тази територия да бъде урбанизирана и в последна сметка това е златен терен. “

Емил Пейчев е безапелационен, че на следващия ден ще повдигне проблема по време на Общинския съвет и ще се опита да убеди сътрудниците си да не поддържат докладната бележка , тъй като е безапелационен, че продажбата ще ощети напълно Община Царево и не е в неин интерес.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР