Поредната продажба на най-големия телеком в България - БТК, е

...
Поредната продажба на най-големия телеком в България - БТК, е
Коментари Харесай

"Капитал": БТК се готви за продажба

Поредната продажба на най-големия телеком в България - БТК, е задвижена с наемането на компанията Lazard за съветник, оповестява " Капитал ".

Информацията идва от профилираната медия за корпоративни покупко-продажби Mergermarket, като се базира на източник, непосредствен до процеса, както и на още два информатора, осведомени с подхванатите дейности по подготовка за продажбата.

Новината, че Lazard е предпочетена още преди месеци за съветник, оповестиха пред " Капитал " и два локални източника. Според тях обект на продажба ще е 100% от капитала на телекома, а желанието за договорка е пристигнало през акционера и главен заемодател при миналата договорка - съветската банка ВТБ.

По информация на " Капитал " първични предложения ще се събират през есента. Тъй като процедурата е в доста ранна фаза, шестият поред частен притежател на БТК доста евентуално ще е явен чак следващата година.

Компания на предприемача Спас Русев в партньорство с съветската VTB закупи телекома през 2016 година против 330 млн. евро, а след това интернационален банков консорциум преструктурира отговорностите на оператора и това оказа помощ за рефинансирането на огромен корпоративен заем от 400 млн. евро. Преди това БТК бе следена от консорциум сред банкера Цветан Василев (през " Бромак " ) и VTB Bank, само че след банкрута на КТБ притежателят спря да обслужва остарял заем и БТК бе продадена като поръчителство по него.

БТК е най-големият телеком на пазара в България с доходи към деветмесечието на предходната година в размер на 697.4 млн. лева, което му отрежда лидерска позиция по отношение на съперниците A1 и " Teленор ".

Още детайлности по тематиката четете тук.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР