Поредната порция съветници на народните представители и парламентарните групи изгряха

...
Поредната порция съветници на народните представители и парламентарните групи изгряха
Коментари Харесай

Скандални съветници се настаниха удобно в парламента

Поредната порция съветници на народните представители и парламентарните групи изгряха на страницата на Народното събрание. Като цяло броят им е много по-скромен от предни години. Веднага да разбираем, че сътрудниците не постоянно получават заплати за работата си.
Гарантиран е приходът единствено на тези, които са съветници на парламентарни комисии. Затова пък всички имат пропускът за Народното събрание, което им дава много привилегии: от достъп до постройките на държавните институции до опцията да впечатлят с картата си да вземем за пример КАТ или други контрольори.

Бърз взор на описите демонстрира, че както и в предходни години много от сътрудниците са неуспели претенденти за депутати. Явно раздялата с Народното събрание за множеството от тях е била непоносима и в този момент би трябвало да се задоволят единствено с надалеч по-скромната роля на специалисти.
Има обаче и любопитни попадения в регистрите. Лидия Колева, която ще поучава Асен Василев по тематиката „ медии ” е проверявана от служебното държавно управление за спор на ползи. Тя самата не е инцидентна птица. Назначена е за медиен консултант на вицепремиера и финансов министър Асен Василев, като преди този момент се е потвърдила като един от най-последователните  кадри на „ Продължаваме промяната ”.

Тя е пресаташе на партията, още от дните на основаването й. Преди това Колева е работила в организацията на Диана Дамянова „ Д енд Д ”, чиито услуги години наред изгода „ Лукойл ”.
Докато Колева е част от политическия кабинет на Асен Василев, брачният партньор й Васил, който е осветлен и като сътрудник на Държавна сигурност, печели тлъста социална поръчка.

Търгът е извършен от Националната организация по приходите, която е директно подчинена на шефа на Лидия Колева. И освен това състояние тъкмо мъжът й Васил Колев е определен да достави лиценз на програмен продукт, необходим на данъчните. При сходни състезания всекидневно има доста претенденти, тъй като в тази ситуация те са единствено медиатори сред производителя и потребителя. Васил Колев обаче се оказва уединен участник в търга.

Нещо повече, неговата компания „ МагенИД ” е единствената поканена да даде оферта. Логично, сумата, която той предлага, с цел да обезпечи лиценза, съответствува с оповестените от данъчните 304 317 лева Колев, забележете, прави и колосална отстъпка от цели 96 стотинки. Сега Асен Василев още веднъж залага на Лидия Колева, само че този път като негов нещатен консултант.
Забележителен консултант си е избрал предводителят на националистическата партия „ Възраждане ” Костадин Костадинов. Той е заложил на ветерана в стопанската система и финансите Виктор Папазов.

Още от първите години на прехода Виктор Папазов е апетитен за дясна ръка на Илия Павлов и великодушен спонсор на президентските акции на Георги Първанов. Настоящият консултант на Копейкин освен това съпровожда боса на „ Мулти ” при срещите му с политици и държавни служители. Дори тогавашният вицепрезидент на групировката Стоян Денчев неотдавна в медиите загатна за сходна среща с негово присъединяване при премиера Филип Димитров.
Виктор Папазов, който другояче е прочут като създател на фондовата борса, е и масон. Казват, че е в една ложа с предприемача Десислав Дионисиев, при който години наред е работил като юрист Костадин Костадинов-Копейкин. С приходите си от тази „ претовареност ” той оправда закупуването на баровската си вила край Варна.

Самият Виктор Папазов не стопира да кръстосва всевъзможни маргинални малките екрани и да плаши със студена зима, тотално обедняване на България, в случай че одобри еврото и други сходни и към този момент втръснали от повторение опорки на пропутинската „ Възраждане ”. 
Сред нещатните съветници се появява и някогашният ефирен публицист Богомил Грозев. Той е приютен от депутата Николай Благоев от „ Български напредък ”. Грозев преди време се подвизаваше година и 3-4 месеца като шеф на „ Старинен Пловдив ”, несъмнено, без конкурс.

Заради нелепите си назначения, в това число и на диджей за началник на Античния спектакъл, небрежно беше заставен да подаде оставка. Сега ще поучава за просвета и медии депутата от Стара Загора.

Заслужилият атакист и професор по археология Станислав Станилов е спретнат като нещатен консултант от депутата  Петър Николов. Самият Николов съвсем няма дясна партия, през чиито листи да не се е опитвал да влезе в Народното събрание – като се стартира от Съюз на демократичните сили и производните му, Меглена Кунева и се стигне до ГЕРБ. Той беше и зам.-министър на образованието, а също така е и шурей във семейството на Йордан Соколов. 

Интересен избор на консултант е направил и депутатът от ГЕРБ и някогашен вътрешен министър Христо Терзийски. Той залага на втория в листата на ГЕРБ в Кюстендилска област – Даниел Александров. Сребърният европейски медалист по класическа битка ще поучава някогашния служител на реда по спортни политики.

Притежателят на палат в село Малък Поровец и депутат от ГЕРБ Гюнай Хюсмен е напряко рекордьор по съветници – трима, колкото е оптималният брой, позволен от правилника. Ергин Сали ще го съветва по правата на индивида и жалбите на жителите.
Господинът до момента е бил водач на Гюнай Хюсмен, само че към този момент ще се изявява като правозащитник. Разградският предприемач Иван Стойчев ще дава препоръки по земеделие и храни. Третият специалист, до който ще се допитва Хюсмен по въпросите на земеделието и горите, е Самет Хасан, общинар от Завет. Няма подозрение, че ще кипи усилена и подплатена с подготвеност работа. 
Най-интересна обаче е позицията на консултант за битка с корупцията в областта на опазването на здравето. Тя е заета от Христо Гушков в Комисия по предварителна защита и противопоставяне на корупцията.

Явно Гушков е повсеместен войник, който схваща от всичко. Иначе той е ортодонт от Сандански. Миналата година е бил народен представител от „ ИТН ”. Разочарован от Слави Трифонов, той се отделя. На последните избори се видя, че се е преустроил към новата политическа звезда Стефан Янев. Сега отново е в Народното събрание, само че през различен вход. 
Източник: Уикенд 
 



 
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР