Поредната група антарктици ще отпътува за Буенос Айрес. В нея

...
Поредната група антарктици ще отпътува за Буенос Айрес. В нея
Коментари Харесай

Проф. Христо Пимпирев: 32-рата българска експедиция на Антарктида е изключително успешна

Поредната група антарктици ще отпътува за Буенос Айрес. В нея ще се включи и ръководителят на експедицията, проф. Христо Пимпирев, като и геолозите, доцент доктор Дочо Дочев, и доцент доктор Любомир Методиев, които ще осъществят теоретичен план в региона на палеонтологията. В Буенос Айрес групата ще се раздели – геолозите, не престават за Сантяго де Чили и Пунта Аренас, откъдето ще летят за о-в Кинг Джордж. А другата част от групата ще летят до Рио Галйегос и оттова с рейс ще доближат също до Пунта Аренас, откъдето ще отлетят за Кинг Джордж. Всички ще преодолеят последната права от маршрута, сред о-вите Кинг Джордж и Ливингстън, на борда на българския Научно-изследователски транспортен съд „ Св.Св. Кирил и Методий “.

Не мога да се отрека, че фактически се вълнувам, тъй като Антарктида е като втори мой дом. Там съм прекарал 30 години от моя живот и всяка година съм бил там “, показа в ефира на „ Добро утро, Европа “ ръководителят на Българския антарктически институт и началник на актуалната експедиция проф. Христо Пимпирев .

Настоящата 32-ра експедиция е извънредно сполучлива и най-много много подкрепена и на едно ново равнище, откакто в залива пред нашата база е красавецът ни, нашият първи български научно-изследователски транспортен съд, под български байрак, е излязъл от Черно море и достигнал, прекосил международни океани, стигнал до ледената Антарктида “, сподели още проф. Пимпирев.

 

Целия диалог вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР