Поредната голяма авария по мрежата на Топлофикация ВТ“ остави без

...
Поредната голяма авария по мрежата на Топлофикация ВТ“ остави без
Коментари Харесай

Авария остави без парно голяма част от Велико Търново

Поредната огромна повреда по мрежата на „ Топлофикация ВТ “ остави без отопление 1047 битови и 9 бюджетни клиенти във Велико Търново, което е над една трета от ползващите централно парно отопление в града.

От наранени учебни заведения предизвестиха, че температурите в класните стаи към този момент са сериозно ниски, макар че са минали на различно отопление с климатици и електрически печки.

Основната причина за течовете е остарялата и амортизирана апаратура, която е на над 50 години, оповестиха от „ Топлофикация ВТ “. Дружеството влага в възстановяване на топлопреносната инфраструктура, само че подмяната на уреди се прави поетапно, се показва в известие на сдружението.  

В началото на октомври тази година изпълнителният шеф на „ Топлофикация ВТ “ Александър Димитров съобщи на среща с регионалния шеф на Велико Търново, че плануваните вложения са 2 млн. лева, от които 500 000 лева са за понижение на повредите.  

Според управлението на топлоцентралата няма завишение на повредите през този отоплителен сезон. Справка в уеб страницата на сдружението демонстрира, че това е деветата огромна повреда по мрежата за този отоплителен сезон при пет за същия интервал на предходната година. За целия миналогодишен отоплителен сезон повредите по топлопреносната мрежа във Велико Търново са били 30. Няма данни дали от КЕВР са създали инспекция на сдружението, за каквато оповестиха, поради огромния брой повреди за предишния сезон. 

Засегнатите клиенти ще получат обезщетения за породеното стеснение, показват от ТЕЦ-а във Велико Търново.
 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР