Поредна вандалщина по Черноморието – в курорта „Златни пясъци” австриец

...
Поредна вандалщина по Черноморието – в курорта „Златни пясъци” австриец
Коментари Харесай

Битият – бит ..., държавата прибра едни 300 лв.

Поредна вандалщина по Черноморието – в курорта „ Златни пясъци” австриец с „ изцъклен поглед” нокаутира камериерка, постанова от единствено себе си вицът, трансформирал се в тривиално съпоставяне в най-новата ни история.

Варненските прислужници на сляпата Темида взеха решение, че провинението на чужденеца коства единствено 300 лева Тези пари обаче отиват в държавната хазна, а не за лекуване или обезщетение на пребитата жена.

Такива случаи карат естествения човек да се увства безпомощен и беззащитен. Единственото му оръжие остава опцията да основава вицове от нелепите обстановки. Като този, преведен от шопски акцент: „ Законът е врата в полето, хитрият я заобикаля, а глупавият минава през нея”.

Тази година боят отнесе украинката Оксана Софронева, която работи в курорта от два месеца. Публична загадка е, че камериерките ги наемат сезонно по сделки и с контракти, които мъчно им разрешават да отстояват своите трудови и даже цивилен права. Бабаитът от Австрия, чието име се икономисва, работел в родината си като механик и единствено ден след случая се е омел.

Миналата година имаше различен подобен непоносим случай, в който пийнал като свиня швед преби друга камериерка на работното й място. И неговата присъда беше някаква насмешка за здравия разсъдък.

Въпросът е докога ще продължава това безсрамие и за какво се позволява по веригата от всички участници в него. Тези хотели, в които пребиват личния състав, няма ли защита? Но най-много – що за смешни присъди получават биячите, които в множеството случаи са и пияни, и дрогирани?

Не е ли извънредно време да се промени Указа за дребно безчинство, основан преди над 55 години? Зевзеци се майтапят във форумите, че по тозди декрет до момента най-строго е бил наказван Евгени Минчев – 15 дни публично потребен труд.

Атанас Димитров, единият от тримата съпредседатели на Българската хотелиерско ресторантьорска асоциация /БХРА/ съобщи изрично пред „ Новини.бг.”, че привикват Управителния съвет на организацията в края на месеца и ще излязат с съответни оферти, които да са взащита на хората от сектора.

„ Това, което се случи и тази година и миналата минава всевъзможни граници. Щом са нужни промени в законодателството, ние ще предложим такива надепутатите в новия политически сезон. Но би трябвало да защитим хората си като индивиди и като жители. Що за безобразия са това, а и остават съвсем ненаказани. Ако българин нападне по този начин австрийска камериерка, дали ще получи единствено такава глоба? Възмутен съм! ”, разяснява още Димитров.

Да напомним, че българинът от цигански генезис Светослав Стойков, който вандалски, без причина преди 2 години изрита германка в метрото в Берлин, бе наказан на близо 3 години затвор. За същото нашите глобиха австриеца с „ оцъкления поглед” единствено с 300 лв.?!
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР