Поредна вълна на съкращения засегна 500 служители на различните бизнеси

...
Поредна вълна на съкращения засегна 500 служители на различните бизнеси
Коментари Харесай

Защо Amazon обезкърви Twitch

Поредна вълна на съкращения засегна 500 чиновници на другите бизнеси на Amazon, като измежду тях са цели 35% от екипа на видео платформата Twitch, оповестяват международните организации.

Това е втори тежък удар за нея, откакто единствено през март предходната година бяха освободени цели 400 души. В края на 2023 година редица мениджъри напуснаха Twitch, измежду които - шефовете по продуктово развиване, отношение с клиентите, наличието и приходната част.
 Amazon купува гейм портала Twitch за 1 милиарда $
Amazon купува гейм портала Twitch за 1 милиарда $

Компанията съумя да изпревари съперника си Гугъл в борбата за известния уебсайт

Създадената през 2011 година платформа е ориентирана главно към геймърите - по-голямата част от наличието първоначално беше стрийминг на игри. През последните години обаче започнаха да се появяват и сходни на подкастите формати.

През 2014 година Amazon даде 970 млн. $ за Twitch и има близо 3 милиарда доходи за 2022 година, само че съгласно Fortune бизнесът към момента не е на облага - след повече от 9 години. През предходната година Twitch се принуди да напусне един от най-силните геймърски пазари - Южна Корея, поради високите разноски за активността в страната.

" Ще ти платим, с цел да напуснеш " или какво съставлява кариерната стратегия на Amazon

Философията зад това предложение е да накара чиновниците да премислям съществено своите кариерни пътища

" Както всички знаете, работихме крепко през последната година, с цел да бъдем допустимо най-устойчиви. За страдание, към момента имаме какво да създадем, с цел да оразмерим съответно компанията ", написа в блога на Twitch нейният изпълнителен шеф Дан Кланси.

По думите му компанията се е разраствала на база " прекомерно оптимистични прогнози ".

Не е ясно от кои звена ще са засегнатите чиновници, само че от думите на Кланси се схваща, че те са основани допълнително от 5 страни.

Amazon предприе съкращения и в Prime Video и MGM кино бизнеса си.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР