Поредна порция пороен дъжд се изсипва над Пловдив. Небето трещи

...
Поредна порция пороен дъжд се изсипва над Пловдив. Небето трещи
Коментари Харесай

Дъжд се лее над Пловдив, трещи със страшна сила

Поредна порция проливен дъжд се изсипва над Пловдив. Небето трещи със страшна мощ.

Жълт код за проливни дъждове с гръмотевици е разгласен за през днешния ден в 13 области на страната. Очакват се количества до 20-25 л/кв.м, на обособени места и повече. Възможни са и градушки. Предупреждението е в действие за областите: Ловеч, Габрово, Велико Търново, Търговище, Разград, Шумен, Сливен, Ямбол, Стара Загора, Пловдив, Пазарджик, Кърджали и Хасково.

През нощта явленията ще затихват и над Западна България ще се обясни, само че тук-там в Централна и Източна до сутринта ще превали и прегърми.

И на следващия ден (понеделник) въздушната маса над страната ще е неустойчива. Ще доминира слънчево време, само че ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на доста места, основно в следобедните часове ще има валежи, съпроводени с гръмотевици и краткотрайно увеличаване вятъра, вероятни са и градушки. По-интензивни ще са явленията в Централна България. Затова и за на следващия ден е разгласен жълт код за рисково време. Предупреждението е в действие за 12 области: Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Русе, Търговище, Стара Загора, Пловдив, Пазарджик, Хасково и Кърджали.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР