Поредна обрат по въпроса с ремонта и реставрацията на сградата

...
Поредна обрат по въпроса с ремонта и реставрацията на сградата
Коментари Харесай

Обрат! „Трейс“ няма да ремонтират Хуманитарната гимназия, избраха ВДХ за изпълнител

Поредна поврат по въпроса с ремонта и реставрацията на постройката на Хуманитарната гимназия в Пловдив! Фирмата „ Трейс груп холд ”, която бе определена за реализатор на публичната поръчка, е отпаднала като победител от състезанието. Причината е, че сдружението е пропуснало да съобщи значима част от документите.
Прочетете още
Последвала покана на Община Пловдив да го направил, само че до ден сегашен гаранция за осъществяване на контракта по този начин не е входирана. В този смисъл комисията към Общината е оповестила конкурентната компания „ ВДХ “ АД , която бе класирана на второ място – за победител и иден реализатор на реставрацията . Припомняме, че „ Трейс “ бе оповестила по-ниска оферта от 12,9 млн. лв., до момента в който предлагането на „ ВДХ “ бе с 400 000лв. повече.

Настоящото решението предстои на обжалване пред Комисия за защита на конкуренцията. Все още обаче няма изясненост дали отпадналата компания ще се обърне към тях.

При сходен сюжет ще се случи в допълнение закъснение на дълго чакания ремонт на Хуманитарната гимназия „ Св. Св. Кирил и Методий “, чийто планиран старт бе това лято. Поръчката към този момент бе забавена един път, откакто първо регион „ Централен ” удължи периода за предложения поради неточности в количествено-стойностните сметки, а по-късно имаше и тъжба от „ Запрянови – 03 ” в Комисия за защита на конкуренцията.

По-рано през днешния ден родители на възпитаници от ОУ „ Княз Александър I “, които разделят една постройка с Хуманитарната, желаеха незабавна среща с ръководещите, на която да бъде разискван бъдещият ремонт на постройката - монумент на културата от национално значение. Те молят за такава от 3 май, като от този момент търсят отговор и за това по кое време ще стартира строителството на независимо здание за главното учебно заведение в двора на гимназията.

Повече по тематиката вижте тук:
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР