Поредна мащабна операция на турските сили по сигурността под кодовото

...
Поредна мащабна операция на турските сили по сигурността под кодовото
Коментари Харесай

Над 40 души, издирвани от Интерпол, са били заловени в Турция при операции в 13 окръга

Поредна огромна интервенция на турските сили по сигурността под кодовото наименование " Клетка-31 " (Kafes-31) е била осъществена по едно и също време в 13 окръга на Турция.

Турският министър на вътрешните работи Али Йерликая заяви, че в границите на интервенцията са били хванати 42-ма души, които са били търсени от Интерпол с червен бюлетин или са били направени действия за оповестяването им за интернационално търсене. 

В профила си в обществената мрежа " Екс " турският министър посочи, че интервенцията е била извършена взаимно с дирекциите „ Разузнаване по сигурността “, „ Борба с контрабандата и проведената престъпност “ и отдел " Интерпол-Европол " към Главната дирекция по сигурността, както и окръжните дирекции за битка с незаконния трафик на мигранти и сигурността на граничните контролно-пропускателни пунктове в Истанбул, Анкара, Анталия, Бурса, Ерзурум, Ескишехир, Къркларели, Хатай, Измир, Мерсин, Нигде, Сакария и Ушак.

Заловените лица са били търсени за разнообразни закононарушения като проведена незаконна търговия с оръжие, наркотрафик, убийства, трафик на мигранти, обири и измами, укриване на налози.

Същите били включени в бюлетините на Интерпол от Германия, Азербайджан, Босна и Херцеговина, Иран, Швеция, Финландия, Казахстан, Киргизстан, Египет, Русия, Туркменистан и Узбекистан.

От началото на годината до момента в границите на интервенциите от поредицата " Клетка " в Турция са били хванати общо 114 души, търсени посредством Интерпол.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР