Поредна акция на МВР срещу издаването на фалшиви COVID сертификати,

...
Поредна акция на МВР срещу издаването на фалшиви COVID сертификати,
Коментари Харесай

Поредна акция на МВР срещу издаването на фалшиви COVID сертификати

Поредна акция на Министерство на вътрешните работи против издаването на подправени Коронавирус документи, оповестява. Полиция влезе в столичен медико-дентален център по сигнал за подправени документи, издавани в минимум пет области на страната, както и в чужбина.

,,Досега не сме разбрали какво се случва. Кога пристигна полиция? Преди 10 часа може би.Задържани не сме чули да има и не знаем към момента защо става въпрос ", споделя Емилия Георгиева.

Акцията на полицията продължи няколко часа, а от постройката бяха изнесени документи, свързани с издаването на документите.

Според проверяващите, чиновници от медицинския център са издавали подправени документи на хора, както в страната, по този начин и в чужбина.

Според източници, близки до следствието, от полицията ревизират данни за издадени близо 3 000 подправени документа на хора от пет области в страната. Издадени са и към 300 документа на лица в чужбина. При инспекция е открито, че получилите документ даже не са влизали в страната.

,,Голям е броят на документите, доста огромен. Има непознати жители, които са отвън територията на България, които нямат право да бъдат имунизирани на територията на нашата страна. Не са имали документ за идентичност, български ", посочи Бисер Божичков от Групово дело,,Национална полиция ".

Управителят на медицинския център не беше открит за коментар. А негови чиновници отхвърлиха да са издавани подправени документи. От Министерство на вътрешните работи не прецизираха какъв брой души са забъркани в схемата и какъв брой е коствала услугата.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР