Поредицата от странни явления в Уарминстър, Англия …Поредица от много

...
Поредицата от странни явления в Уарминстър, Англия …Поредица от много
Коментари Харесай

Поредицата от странни явления в Уарминстър, Англия

Поредицата от странни феномени в Уарминстър, Англия …Поредица от доста странни произшествия случили се в Англия, преди повече от половин век, към момента нямат отговор (HiddenTruth.site).В едва обитаемата провинция Западен Уилтшир, Англия, на два часа път с кола от Лондон, се намира Уарминстър (Warminster) – характерен спокоен английски град с живописни улици и спокойни локални поданици.Обикновено, в такива градове, в продължение на доста десетилетия нищо извънредно не се случва. Но, от началото на 60-те години на предишния век, Уарминстър се трансформира в епицентър на поредност плашещи събития, започвайки с чести наблюдения на НЛО и завършвайки с изцяло неразбираеми произшествия.

 Снимка: Майк Смит/geograph.org.uk
Снимка: Майк Смит/geograph.org.uk През тези години, феноменът на НЛО към този момент се е популяризирал по целия свят, а “летящи чинии ” се следят и над английски градове. Хората обаче били доста разчувствани, когато през 1961 година, четирима поданици на Уарминстър съобщили, че са виждали странни „ летящи пури “ в небето. Тези „ пури “ оставяли искри зад себе си и бързо летели в небето в разнообразни направления.Подобни „ пури “ се следили и в идващите години, само че през 1964 година, когато известие за „ летяща пура “ не изненадало никой от локалните поданици, всичко минало на ново равнище. В края на 1964 година, тъкмо по Коледа, доста поданици на Уарминстър се събудили рано сутринта от мощни, странни и злокобни звуци.
Типът на тези звуци варирал в описанието, според от един или различен свидетел, само че едно нещо било еднообразно – те били доста мощни. Според един свидетел, като че ли по покрива на къщата му се влачили тежки клони или дървени трупи. Според различен, това наподобявало мощни удари с тежък предмет върху покрива на къщата.Милдред Хид споделила, че таванът на къщата й като че ли бил бомбардиран от големи камъни. Друга жена – Марджори Бай, разказала за мощни и страшни звуци на улицата, по пътя за църквата. От мощния боязън, Марджори изпаднала в положение на потрес и не можела да се движи известно време.Поне 30 поданици на града чули мощните звуци с незнаен генезис, идващи от някъде от горната страна. Нито една логическа доктрина не можела да дефинира източника на този тон.

 Снимка: Дейвид Хоугуд/geograph.org.uk
Снимка: Дейвид Хоугуд/geograph.org.uk През 1965 година, странните произшествия в Уарминстър траяли. Отново НЛО, с форма на пура, почнали да летят в небето, само че през лятото почнали да се следят напълно друг вид НЛО.На 3 юни 1965 година, 17 поданици на града видели ослепителен ослепителен обект, летящ през небето, наподобяващ на „ блестяща звезда “. Обектът издавал мощен звук.На 17 август 1965 година, в Уарминстър се чул още по-силен екот, който уплашил доста хора, тъй като изглеждал като ударна вълна от доста мощна детонация. Страховете и слуховете се засилили, откакто някой споделил, че по време на този звук видял в небето „ колосален оранжев пламък, който шумно съскал и пукал “.В идващите няколко дни били получени още няколко известия на очевидци за мощен, неясен звук, като шокова вълна. След това се появили ята от мъртви гълъби и други птици, които лежали по земята. В Уарминстър в никакъв случай до момента не било виждано сходно нещо. Имало теории, че самият екот е умъртвил птиците.Тогава почнали да се появяват първите хора, които се оплаквали от влошено здраве, заради мощния звук, както и жертви, които уверявали, че мощната ударна вълна ги е съборила на земята и те били получили доста синини и травми.Четете още: Случаи в историята, когато денят се трансформира в мрачна нощ

 През 1965 година, един от жителите на Уарминстър снима типична “летяща паница ”
През 1965 година, един от жителите на Уарминстър снима типична “летяща паница ” Имало и хора, които казвали, че колите им са се развалили от същия мощен звук. Те просто отказали да възпламенят, откакто преминела ударната вълна. Имало и истории, че ударните талази чупели прозорци и даже повреждали стените на къщите.Хората били толкоз уплашени от поредицата от тези феномени, че на 27 август 1965 година, в Кметството се провело огромно съвещание на града, на което участвали доста хора. Вместо да реализират консенсус, след тази среща хората били още по-уплашени.Паниката пристигнала основно от локалния гражданин Дейвид Холтън, който споделил, че е виждал освен доста мъртви птици, убити от мистериозния звук, само че и огромен брой мъртви плъхове, които са били извънредно осакатени от някого или от нещо.На същата среща участвал и журналистът Артър Шътълууд, работещ за локалния вестник Warminster. Той е този, с помощта на който подробните записи на очевидците от Уарминстър оцеляват до наши дни, и който е събрал най-вече материали по този случай. По-късно, казусът става прочут като „ The Warminster Thing ”.Според Шътълууд, той персонално е интервюирал десетки хора, които твърдели, че са виждали със личните си очи НЛО, мъртви птици и други странни феномени. След като журналистът разгласява тези истории във вестника, доста писма с нови и нови истории от Уарминстър почнали да идват при него.Били събрани над хиляда разкази на очевидци, които в този момент се съхраняват в персоналния списък на Шътълууд.

 Артър Шътълууд
Артър Шътълууд Четейки тези истории, журналистът от ден на ден и повече навлизал в света на загадъчните феномени и скоро станал съвсем захласната от тази тематика. На 25 септември 1965 година, той получил тайнствено телефонно позвъняване от човек, който споделил, че името му е Карн, и че е пристигнал на Земята от планетата Аестса (Aestsa).Дори, като набожен в НЛО, Шътълууд се усъмнява, че обаждащият се е извънземно. Карн споделя, че може да го потвърди. Точно в този миг, на вратата на жилището на журналиста се чуло мощно почукване. Когато Артър отворил вратата, на прага стоял хуманоид с петниста кожа и очи, в които нямало зеници.Шокираният Шътълууд пуснал непознатия в дома си и през идващите няколко часа те провели диалог, в който непознатият предизвестил журналиста за идна пагубна международна война и споделил, че човечеството е тръгнало по най-краткия път към гибелта си.Разговорът завършил, когато извънземният почнал да изпитва проблеми с дишането. Той погледнал устройството на китката си, евентуално часовник, и споделил, че е време да си потегля. Излязъл от жилището, завил наляво по коридора, и когато Шътълууд се затичал след него, в коридора нямало никой. Артър в никакъв случай повече не срещнал този “непознат ”.В идващите години, Артър Шътълууд посветил живота си на мистериозни произшествия в Уарминстър. Той е издал две книги за тях. Журналистът уверявал, че е имал срещи с няколко други извънземни. Но, разказът му за тях е доста неразбираем и колеблив, което кара мнозина да го подозират в машинация.Шътълууд умира през 1996 година и до гибелта си той продължава да бъде захласнат от уфологията.Що се отнася до странностите в Уарминстър, то, след 1965 година, те внезапно понижават. През 1970 година, там стартират да се появяват фамозните кръгове в полето, само че това събитие скоро престава.Днес, жителите на Уарминстър от време на време оповестяват за летящи чинии, само че това е доста рядко.
Hidden truth
Източник: hiddentruth.site

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР