Поредицата от срещи на Има такъв народ започна с ПГ

...
Поредицата от срещи на Има такъв народ започна с ПГ
Коментари Харесай

Какви са политическите реакции след разговорите за подкрепа на проектокабинета на ИТН

Поредицата от срещи на " ИТН " стартира с ПГ на " Изправи се БГ! Ние идваме! " След относително късите диалози, Мая Манолова беше сбита.

" Чухме имената. Ще ги обсъдим в парламентарната група. Ще решим преди завършването на парламентарната процедура ", съобщи Мая Манолова от " Изправи се БГ! Ние идваме! ".

В предаването " Още от деня " Николай Хаджигенов дефинира представянето на министри от " ИТН " като " кино ". И добави, че им посочили мултимедийна презентация с по два реда за всеки претендент. Коментари за препоръчаните имена не е имало.

" Част от имената ние сме ги коментирали и преди. Част от тях са ни безусловно непознати. Ще отнеме време да проучим кои са и какво са правили. Ще вземем решение, да ви кажа по-скоро не. Не виждам този пламък, този яд, тази подготовка, която е нужна да се бориш с ламята. Тук сме отсекли една глава, в случай че не отсечем останалите три, ще остане още една ", разяснява Николай Хаджигенов от ПГ на " Изправи се БГ! Ние идваме! ".

На срещата " Демократична България " беше показана от заместник-председателите на парламентарната група. По-късно Христо Иванов пристигна и разгласи за какво не е участвал на срещата.

" Защото аз в такива инсценировки не участвам ", сподели Христо Иванов.

От " Демократична България " не пожелаха да разясняват съответни имена, включени в проектокабинета. Напрежението от последните дни и възможна бъдеща поддръжка разясниха по този начин:

" Не мисля, че сме изравяли някакви томахавки, тъй че да ги заравяме. Ние сме с цялото желание да се отнесем сериозна към този въпрос и в случай че има причини да подкрепим това държавно управление, само че не мисля, че възможностите са повече от 50% на този стадий. - повече от 50 да или повече от 50 - не? Не! Според мен както се вижда от дейностите ан Има Такъв Народ - допустимо е да претърпи промени този състав ", добави Владислав Панев, заместник- ръководител на ПГ на " Демократична България ".

Последната среща на Има Такъв Народ беше с " Българска социалистическа партия за България ". Корнелия Нинова съобщи, че левицата ще даде оценка за кандидат-премиера и министрите на следващия ден. Първите две стъпки - да обсъдят политиките в работни групи и да схванат имената в проектокабинета към този момент са направени, уточни Нинова.

" Третата стъпка, която ни остава по нашия мандат е да намерим формата за поддръжка. Политическа форма за поддръжка за политики - съглашение ли е, какво е, само че да намерим подобаваща форма за поддръжка обществена. Този въпрос остана. С сътрудниците от Има Такъв Народ да продължим да прецизираме на следващия ден и вдругиден. И четвъртото е на следващия ден в 14 часа да си свикаме нашият групов орган националния съвет, с цел да вземем дефинитивно решение ", сподели още водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

Ще събере ли задоволително поддръжка проектокабинетът Николов - следва да разберем.

Репортери: Вера Александрова и Милена Кирова
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР