Поредица от силни експлозии разтърси централната част на Кабул в

...
Поредица от силни експлозии разтърси централната част на Кабул в
Коментари Харесай

Канонада от експлозии разтърси Кабул

Поредица от мощни детонации раздруса централната част на Кабул в събота, в това число няколко ракети, взривили се наоколо до мощно укрепената Зелена зона, където се намират доста посолства и интернационалните компании, предадоха международните организации.
Няма известия за жертви, само че детонациите са се случили в гъсто обитаеми елементи на афганистанската столица. Говорителят на полицията в Кабул Фердаус Фарамарц удостовери, че са били изстреляни " голям брой ракети ", до момента в който фотоси в обществените мрежи наподобява демонстрират щета на външна стена в огромен медицински комплекс.
Министерството на вътрешните работи заяви, че по-рано в събота сутринта са докладвани за две дребни детонации на бомби, в това число една, която е направила на части полицейска кола, убивайки един служител на реда и ранявайки трима други.
Никоя група не пое незабавно отговорността за гърмежите, които идват на фона на продължаваща вълна от принуждение, която през последните месеци се развива в Афганистан. Талибаните дадоха обещание да не нападат градски региони според изискванията на американска договорка за евакуиране, само че администрацията в Кабул упрекна бунтовниците или техните симпатизанти за други скорошни офанзиви в Кабул.
Талибанските и афганистанските държавни договарящи започнаха мирни договаряния в Доха през септември, само че напредъкът беше муден. В петък публични представители обявиха пред France presse, че през идващите дни се чака да бъде разгласен пробив, а Държавният департамент на Съединени американски щати разгласи късно в петък, че държавният секретар Майк Помпео ще се срещне с договарящи от талибаните и афганистанското държавно управление в Доха.
 Бомба погуби някогашен ефирен водещ в Кабул Бомба погуби някогашен ефирен водещ в Кабул
Бивш афганистански ефирен водещ и други двама цивилни бяха убити при детонация на бомба в Кабул в събота, заяви полицията. Яма...
Тръмп неведнъж е обещавал да постави завършек на " безконечните войни ", в това число тази в Афганистан, най-дългият спор в Америка, почнал с инвазия за изтласкване на талибаните след нападенията на 11 септември 2001 година
Избраният президент на Съединени американски щати Джо Байдън, в рядко единодушие, също се застъпва за преустановяване на войната в Афганистан, макар че анализаторите считат, че той няма да бъде толкоз привързан с бързи дейности.
По-рано тази седмица Пентагонът съобщи, че скоро ще изтегли към 2000 бойци от Афганистан.
През последните шест месеца талибаните направиха 53 самоубийствени офанзиви и 1250 детонации, при които починаха 1210 цивилни и 2500 ранени, съобщи представителят на вътрешното министерство Тарик Ариан тази седмица.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР