Поредица от сигнали за лоша миризма на въздуха в Бургас

...
Поредица от сигнали за лоша миризма на въздуха в Бургас
Коментари Харесай

Редица сигнали за лоша миризма в Бургас, няма данни за обгазяване


Поредица от сигнали за неприятна миризма на въздуха в Бургас са постъпили рано тази заран на зеления телефон в морския град. Инспектори от Регионална инспекция за опазване на околната среда и отдел Екология на Община Бургас са създали инспекция. Резултатите демонстрират, че няма обгазяване в Бургас, съобщи кореспондентът на БГНЕС в града.

„ Рано сутринта сред 5.30 и 6 часа имаме постъпили сигнали на зеления телефон от Община Бургас и непосредствено на телефона на инспекцията. Основно е за миризма на газ, на пропан бутан, което несъмнено ни поозадачи, само че още със започването на работния ден проверихме всички станции, работещи на територията на града към Изпълнителната организация по околна среда и води. Нямаме превишение на индикаторите бензен, сероводород, серни съединения присъщи за подобен тип чувство и миризми ”, съобщи началникът на Регионална инспекция за опазване на околната среда Бургас инж. Тонка Атанасова.

Тя посочи, че е направена инспекция още в пристанище Бургас, жп гарата, летището, както и в рафинерията. Екоинспекцията е получила и редица гневни имейли, а десетки са недоволствата в обществените мрежи. Миризмата на пропан бутан била усетена рано сутринта в разнообразни точки на града.

„ Зависи от вятъра може би, в „ Братя Миладинови ” пребивавам ”, показа жителка на един от бургаските комплекси. „ Когато се влиза от автомагистралата се усеща малко ”, сподели пък посетител на града.

„ Принципно не е от най-чистите градове като въздух и то тъкмо поради нефтозавода ”, добави друга бургазлийка.

Само преди месец Инициативен комитет провежда два митинга в Бургас за чистотата на атмосферния въздух. Вследствие на недоволствата, рафинерията, която е производител на въглеводороди и дървопреработвателната фабрика- извършител на фини прахови частици, беше глобена от екоинспекторите. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР