Поредица експлозии са разтърсили в събота завод за муниции в

...
Поредица експлозии са разтърсили в събота завод за муниции в
Коментари Харесай

Нови експлозии във военния завод в сръбския град Чачак, има ранени

Поредица детонации са раздрусали в събота цех за боеприпаси в Централна Сърбия, заяви сръбската държавна телевизия, представена от международните организации.

Първият мощен гърмеж в завода " Слобода " в град Чачак е станал към 20:00 ч. локално време, последван от няколко по-слаби детонации. Най-малко трима души са били ранени. В локалната болница са били признати двама мъже и една жена. Единият е в реанимация, а двама са в отделението по хирургия.



Въпреки че това са леки телесни пострадвания, всички ще бъдат оставени за лекуване, без значение от типа на пострадването ", оповестява представителят на болничното заведение Биляна Кочович. Става въпрос за двама мъже и една жена. Раните им са от строшаване на стъкла.

На място са били изпратени екипи на полицията и Спешна помощ. Властите са евакуирали популацията в региона на завода, който е най-големият производител на муниции в Сърбия. По-късно заместник-кметът на Чачак заяви, че пожарът във фабриката е сподавен и няма индикации, че ще се случи нещо неприятно, като акцентира, че няма място за суматоха, тъй като решението за евакуация на популацията е превантивно, съобщи РТС.

На 4 юни там също горял няколко дни. Тогава нямаше потърпевши хора, напомнят " Ройтерс " и ДПА.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР