Поредица експлозии са разтърсили в събота завод за муниции в

Поредица експлозии са разтърсили в събота завод за муниции в ...

Нови експлозии във военния завод в сръбския град Чачак, има ранени


Поредица експлозии са разтърсили в събота завод за муниции в Централна Сърбия, съобщи сръбската държавна телевизия, цитирана от световните агенции.

Първият мощен взрив в завода "Слобода" в град Чачак е станал към 20:00 ч. местно време, последван от няколко по-слаби експлозии. Най-малко трима души са били ранени. В местната болница са били приети двама мъже и една жена. Единият е в реанимация, а двама са в отделението по хирургия.Въпреки че това са леки телесни наранявания, всички ще бъдат оставени за лечение, независимо от вида на нараняването", съобщава говорителят на болницата Биляна Кочович. Става въпрос за двама мъже и една жена. Раните им са от счупване на стъкла.

На място са били изпратени екипи на полицията и Спешна помощ. Властите са евакуирали населението в района на завода, който е най-големият производител на боеприпаси в Сърбия. По-късно заместник-кметът на Чачак съобщи, че пожарът във фабриката е потушен и няма индикации, че ще се случи нещо лошо, като подчертава, че няма място за паника, защото решението за евакуация на населението е превантивно, предаде РТС.

На 4 юни там също горял няколко дни. Тогава нямаше пострадали хора, припомнят "Ройтерс" и ДПА.

Източник: trud.bg