Пореден военен сблъсък между Армения и Азербайджан, с взаимни обвинения

...
Пореден военен сблъсък между Армения и Азербайджан, с взаимни обвинения
Коментари Харесай

Пак военни действия в Нагорни Карабах и взаимни обвинения между Армения и Азербайджан

Пореден боен конфликт сред Армения и Азербайджан, с взаимни обвинявания кой е отговорен в тази ситуация.
Арменският министър председател Никол Пашинян съобщи, че азербайджанските въоръжени сили са подхванали атака в посока Нагорни Карабах. Според информацията на арменското външно министерство, азербайджанската войска бомбардира обитаеми места, в това число столицата на непризнатата република Степанакерт, написа БГНЕС.
 Визита на Симеонов в Нагорни Карабах предизвика Азербайджан Визита на Симеонов в Нагорни Карабах предизвика Азербайджан
Българските депутати Валери Симеонов и Йордан Апостолов посетиха окупираната територия на Азербайджан и организираха среща там с показа...
Същевременно азербайджанското министерство на защитата твърди, че арменски сепаратисти са почнали атака, с натоварен обстрел на позициите на азербайджанската войска. Баку оповестява за жертви, в това число цивилни.
Междувременно Турция публично поддържа Азербайджан. Анкара поддържа Баку и осъжда последните дейности на Армения в Азербайджан. Това съобщи формалният представител на президента на Турция Ибрахим Калин.
" Ние изрично осъждаме нападението на Армения против Азербайджан. Армения наруши прекратяването на огъня, като нападна цивилни селища и за следващ път показва, че се опълчва на мира и стабилността. Международната общественост би трябвало неотложно да спре тези рискови провокации ", написа той на страницата си в Twitter.
Говорителят на Тайип Ердоган също добави, че Анкара поддържа Баку " в светлината на тези офанзиви ".
 Европейски Съюз назначи специфичен представител за Нагорни Карабах и Грузия Европейски Съюз назначи специфичен представител за Нагорни Карабах и Грузия
Европейският съюз назначи Тойво Клаар за специфичен представител на общността за спора в Нагорни Карабах и рецесията в Грузия, заяви...
Конфликтът сред Баку и Ереван стартира през февруари 1988 година, когато самостоятелен район Нагорни Карабах разгласи отделянето си от Азербайджанската Съюз на съветските социалистически републики. По време на въоръжения спор 1992-1994 година Азербайджан загуби надзор над Нагорни Карабах и седем прилежащи района. От 1992 година се водят договаряния за спокойно споразумяване на спора в границите на Минската група на ОССЕ, която се ръководи от Русия, Съединени американски щати и Франция.
Какви са позициите на двете страни, научете и!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР