Пореден спад в продажбите отчита японката асоциация CIPAЦифровите фотокамери губят

...
Пореден спад в продажбите отчита японката асоциация CIPAЦифровите фотокамери губят
Коментари Харесай

Пазарът на цифрови камери продължава да запада

Пореден спад в продажбите регистрира японката асоциация CIPA

Цифровите фотокамери губят позиции на пазара за сметка на вградените в смарт телефоните камери

С към 17% са намалели продажбите на цифрови фотокамери през ноември 2017 година, в съпоставяне със същия месец на миналата година, по данни на японската асоциация Camera & Imaging Products Association (CIPA).
още по тематиката
В един от най-силните месеци на годината продажбите на този вид устройства възлизат на 2,167 млн. броя, сочи отчетът на CIPA. Продължаващият към този момент няколко години спад се изяснява с изтласкването на компактните камери от вградените в смарт телефоните камери.

Но наклонност на спад се следи и при камерите със сменяеми обекти – ползата на потребителите към тях също отслабва с бързи темпове, означават анализаторите на CIPA. В рамките на една година продажбите на камери със сменяеми обективи са намалели с цели 20% и през ноември 2017 година възлизат на малко над 1 млн. броя.

Ноември е месец на обичайни мощни продажби, което прави изнесените данни още по-неприятни за фотографската промишленост. Това не е добра вест и за потребителите – спадът на пазара нормално принуждава вендорите да покачат цените, защото нараства себестойността на производството и в същото време да съкратят разноските за разработки.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР