Пореден смъртен случай на производител на ракети в Русия. Разработчикът

...
Пореден смъртен случай на производител на ракети в Русия. Разработчикът
Коментари Харесай

Разработчикът на руските ракети “Ангара“ почина внезапно

Пореден смъртен случай на производител на ракети в Русия. Разработчикът на съветските ракети-носители " Ангара " Владимир Нестеров е умрял ненадейно, оповестяват от пресслужбата на компанията му. 73-годишният Нестеров е някогашен общоприет шеф на Държавния галактически научно-производствен център " М.В. Хруничев ".
Прочетете още
Новината идва, откакто на 25 декември в Русия внезапно умря и различен чиновник, обвързван с отбранителната индустрия - Александър Бузаков, шеф на " Адмиралтейски корабостроителници " - компанията, която създава подводници за " Калибър ". Москва употребява такива подводници в Черно море, с цел да нанесе удари по украинските военни цели през април.

Все още не е известно каква е повода за гибелта и на двамата мъже.

От началото на годината в медиите започнаха да се появяват известия за гибелта на редица съветски предприемачи и висши чиновници при необикновени условия.
През януари 60-годишният Леонид Шулман , началник на транспортната работа на " Газпром инвест ", беше открит мъртъв.През май при странни обстоятелства почина Александър Суботин  - някогашен топ управител на петролната компания " Лукойл ".Последва новината за смъртта на Юрий Воронов , основен изпълнителен шеф на корабна компания, която е работила по контракти с Газпром.През септември след " рухване от прозореца " почина и ръководителят на съвета на шефовете на съветската петролна компания " Лукойл "   Равил Маганов .Наскоро и един от най-богатите съветски депутати -  Павел Антов , беше открит мъртъв след рухване от покрива на хотел в Индия.
Руските медии показват, че Нестеров е дълготраен разработчик на ракети и системи, свързани с космоса, в това число галактическата система за многократна приложимост " Енергия-Буран ", ракетите " Зенит ", " Буран ", " Союз-2 ", " Протон-М " и други. Служи в Съветската войска от 1972 година до 1992 година, след което постъпва на работа в Руската галактическа организация.

Той е началник на центъра " Хруничев " от 2005 до 2012 година, като се отдръпва след изстрелването на ракетата " Протон-М ", която се разрушава тъкмо при старта.

Въпреки това Нестеров остава основен архитект на центъра до 2014 година и управлява плана за произвеждане на " Ангара ", а под негово управление са създадени и изстреляни първите две ракети. След сполучливите проби той подава оставка от центъра, като изяснява, че счита задачата си за изпълнена.

След отдръпването му Нестеров е упрекнат в заграбване на 5,3 милиарда рубли, само че правосъдните съвещания по съществото на делото по този начин и не стартират.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР