Пореден случай на прием по втория начин в столична детска

...
Пореден случай на прием по втория начин в столична детска
Коментари Харесай

Родители показаха прием по втория начин в столична детска градина

Пореден случай на банкет " по втория метод " в столична детска градина. Таен запис, изпратен до медиите, разкрива скица в детското образователно заведение " Буката " в регион " Триадица ".
Синът на Силвия Михайлова влезнал в детската градина след покана от директорката Албена Иванова, която поискала от родителите му протокол за хронично заболяване. Това се случило откакто фамилията имало несполучлив опит да запише детето си в мечтаната забавачка, разказало на собствен непосредствен за казуса, а той ги свързал с директорката. Така през октомври родителите отнесли нужните документи за записване на детето си.
По-късно излиза наяве, че малчуганът постъпва в детската градина по реда за банкет на деца с хронични болести . Родителите отхвърлят обаче да се съгласят с тази процедура и вършат запис от среща с директорката.
„ Ако е направил два отита в границите на два месеца, си е безусловно хронично заболяване. Просто си представях, че тези неща се издават за по-сериозни заболявания. Не. И нито един доктор, сега, в който го е открил това, няма да Ви откаже да Ви напише този протокол, разбирате ли”, се чува на записа.
Междувременно майката Силвия Михайлова разяснява пред bTV, че е афектиран фактът, че се пробват да шантажират родителите да заплащат такси, на ръка, под масата да се дават пари, единствено и единствено да се върви на детска градина. „ Защото това значи, в случай че е ясла - точки за детската градина, в случай че е детска градина, точки за първи клас. А отвън градината остават деца, които в действителност би трябвало да бъдат признати ", споделя още Михайлова.
" Те са донесли документите в мое неявяване и са ги оставили на сестрата. Сестрата не ми е предала всички нужни документи”, споделя Албена Иванова, шеф на ДГ " Буката ".
От градината са върнали към 200 лева на фамилията за платените такси, а детето е отписано от забавачницата.
От Националния предприемчив комитет за качествена и новаторска просветителна система изрекоха отвращение от случилото се.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР