Пореден случай на насилие срещу жена, завършил фатално. 40-годишната Анита

...
Пореден случай на насилие срещу жена, завършил фатално. 40-годишната Анита
Коментари Харесай

Криминалистът Иван Савов: У нас няма работещ Закон за защита от домашното насилие

Пореден случай на принуждение против жена, приключил съдбовно. 40-годишната Анита Димитрова беше открита мъртва в събота в дома на брачна половинка ѝ, който е обвинен за убийството.

„ Дори и без неговите признания, които биха допълнили картинката, от течащото следствие нещата са повече явни, че той е причинител на това действие ", съобщи в ефира на " На фокус " криминалистът Иван Савов.

„ Система няма, с цел да се пропуква каквото и да било ", добави той. „ Издадена е ограничаваща заповед, която би трябвало да окаже възпиращо влияние на мъжа, само че дейното деяние го е подхванала дамата - тя се е върнала. В сходна обстановка има доста мощна прочувствена тежест - можем единствено да гадаем какво е станало ", показва още Савов.

По думите му у нас няма работещ Закон за отбрана от домашното принуждение. " Законът за домашното принуждение може да даде регулация по какъв начин да работи системата на правоохранителните органи с неправителствения бранш. Колкото и да им е неприятно на псевдополитиците, неправителственият бранш в тази посока е направил най-вече през годините ", съобщи Иван Савов.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР