Пореден случай на агресия срещу медици - този път вербална.Лекари

...
Пореден случай на агресия срещу медици - този път вербална.Лекари
Коментари Харесай

Лекари в Казанлък са били подложени на вербална агресия и подигравки от страна на пациентка

Пореден случай на експанзия против медици - този път вербална.

Лекари от незабавния център в Казанлък бяха подложени на обиди и насмешки от страна на пациентка, постъпила в незабавното поделение с паник офанзива.

" Тя постъпи на 6 август с неин непосредствен, който изясни че техен непосредствен е претърпял злополука и госпожата е с паник офанзива. Тя пристигна не по каналния ред, а непосредствено на вратата. Приехме я поради положението ѝ, прегледахме я, овладяхме паник офанзивата и най-после се оказахме отговорни, че ѝ оказахме помощ. Тя твърдеше, че не е прегледана, че сме подхождали към нея със жлъч. Започна с обиди, нападки и прилагателни. В продължение на три часа целият екип бе подложен на вербална експанзия ", изясни доктор Садет Нури, която е преглеждала пациентката.



Когато се пробвали да я реалокират на софа, с цел да се успокои, дамата съобщила, че има диагноза ДЦП и 100% неработоспособност и декларира, че с нея се отнасяли като към животно. Д-р Нури е безапелационна, че екипът се е отнесъл с нужното почитание и по никакъв метод не е дискриминирал пациентката.

Случката стана мотив доктор Садет Нури да напише прочувствен пост в обществените мрежи, в който декларира, че се срами, че е доктор.



" Срам ме е, тъй като аз съм родена в България, родината ми е тук, шест години съм учила медицина, 10 години имам стаж в Спешно поделение. Унизително е за един доктор да го атакуват по този метод. Унизително е да ме удрят за това, че съм етническа туркиня ", изясни лекарката.

По думите на сътрудниците ѝ похищенията от страна на пациенти са ежечасови - освен в Казанлък, само че и в цялата страна. Призовават хората да вършат разлика сред незабавна и неотложна здравна помощ

Вижте още в директното включване
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР