Пореден случай на агресия срещу медик, този път от спешното

...
Пореден случай на агресия срещу медик, този път от спешното
Коментари Харесай

Мъж нападна лекар в спешното отделение в Радомир

Пореден случай на експанзия против доктор, този път от незабавното поделение в Радомир, съобщи NOVA.
Млад мъж се е нахвърлил против дежурния доктор след спор какви операции могат да се вършат в Спешна помощ. Медикът е с комоцио, а по случая е формирана инспекция.
Иво Асенов, за който от Спешна помощ настояват, че е нападнал лекаря, е пристигнал с баба си, която имала високо кръвно. Той е настоял да ѝ бъде направена инжекция.
„ Жената е пристигнала в положително общо положение, не е ставало въпрос, че има високо кръвно и че се нуждае от обзор. Не знам по какъв начин е обяснено това. До експанзията се стига, когато пациентите са споделили, че би трябвало да се направи инжекция, на въпроса каква - никой не е дал отговор. Инжекции и операции не вършим, като се изключи тези, които са назначени по неотложност от нашите лекари”, изясни доктор Сия Механджийска, завеждащ незабавната помощ в Радомир.
Тя добави още, че на пациента е обяснено, че операции, назначени от персонални лекари, не се правят. Дежурният доктор е разяснил какво би трябвало да се направи.
„ При което стартират закани и лекарят му споделя, че щом има опасност, ще потърси съответните органи. Младежът се обръща и непринудено го удря по лицето”, описа Механджийска.
Соченият за нападател, който отхвърли да опише пред камера за случилото се, изясни, че медикът пръв е показал експанзия. Майката му - Камелия Асенова удостовери и добави, че лекарят е блъснал пациентката с високо кръвно.
„ Инцидентът е регистриран и има тъжба от пострадалия доктор. Прави се полицейско следствие, което още не е завършило, и не е подадено в прокуратурата”, уточни кметът на Радомир Пламен Алексиев.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР