Пореден скандал за управлението на столична детска градина - този

...
Пореден скандал за управлението на столична детска градина - този
Коментари Харесай

Пореден скандал: Родители внасят сигнал срещу директора на детска градина

Пореден скандал за ръководството на столична детска градина - този път родители и учители сигнализират за нарушавания във Втора детска градина "Звънче ". Тази заран предприемчив комитет внесе тъжби до Столична община по отношение на нередности в приема, както и в разпределението на деца по групи в забавачката.
Пред "Дарик " Васил Николов от комитета уточни, че получават сигнали за нарушавания в над 100 градини в София. "Получихме доста сигнали от родители и учители, че има нередности в доста от детските градини, само че детска градина номер 2 - "Звънче " е един от рекордьорите. До този миг сигналите идват оттова, че има деца, които посещават градината, а в това време занапред вземат участие в състезания, банкет и биват одобрявани през обществената система. Всъщност те към този момент посещават градината ", изясни Николов.
По негови думи децата се одобряват по неизвестен принцип. "После се чудят по какъв начин да ги оправдаят и ги минават през системата. Като нямат задоволително точки след това да се класират, мислят се разновидности за деца с хронични болести да минат ", добави той.
Прокуратурата откри нарушавания в над 100 наредби за банкет в детските градини
Според него друго съществено нарушаване е това, че по разпоредба имат право в една група да се вкарат до 10 деца с хронични болести. "Директорът на "Звънче " вкарва по 20 такива деца в група ", съобщи Васил Николов.
Той уточни, че сигнали за нарушаванията са се подавали както от родители, по този начин и от учители. Сигналът за "Звънче " е импортиран в Столична община и се чака това да се случи със сигналите и за останалите детски градини, които нарушават наредби.
"От Общината дадоха обещание авансово, че ще бъдат осъществени инспекции, само че ние желаеме на тях да присъствах и жители, с цел да сме сигурни, че всичко ще бъде правилно ", сподели още Николов.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР