Пореден скандал се разрази на световното първенство по бокс за

...
Пореден скандал се разрази на световното първенство по бокс за
Коментари Харесай

Мъже се представят за жени на световното по бокс в Индия

Пореден скандал се развихри на международното състезание по бокс за дами в Индия. Финалистката в кат. до 66 кг. Имане Хелиф от Алжир бе дисквалифицирана, откакто управителното тяло на интернационалната федерация по бокс (IBA) реши, че тя не е изпълнила разпоредбите за допустимост до шампионата, предава СЕГА.

Според алжирските медии резултатите на Хелиф от хормоналния тест са посочили съществуване на прекомерно високо равнище на тестостерон в организма. Днес тя трябваше да се бие за международната купа с Янг Лю, само че в този момент китайката ще играе против Джанджаем Суванафенг (Тайл), която загуби от Хелиф на 1/2-финал.

" Една от главните тематики на управлението стана честността и професионализма на спортистите. Според резултатите от редица ДНК-тестове бяха изобличени състезатели, които се пробват да излъгват сътрудниците си и да се показват за дами. Генетичните проби потвърждават, че те имат XY-хромозоми. В резултат на това те са изключени от надпреварата. IBA държи на правилата на феърплея ", разяснява президентът на интернационалната федерация Умар Кремльов след съвещание на управителното тяло.

Хелиф реагира на решението и разгласява видео в обществените мрежи, в което разгласи, че е жертва на " скрит план ". Тя изясни, че ѝ е било обяснено по какъв начин има " характерности ", които ѝ пречат да се бие против дами.

" Често ме тормозеха поради външния ми тип и аз се съпротивлявах на това и не преставам да се боря все пак. Днес заговорът им успя и, почтено казано, претърпях огромен потрес. Участвала съм в доста шампионати и нямаше проблем, само че когато възможностите ми да печеля златния орден станаха огромни, те пристигнаха и ми попречиха, оправдавайки се, че моите индикатори са по-големи от тези на останалите дами ", разяснява Хелиф пред алжирския уебсайт Kooora.



Алжирският олимпийски комитет незабавно реагира и разгласи, че ще " поеме отговорността за здравната поддръжка " за Хелиф, която е международен вицешампион от 2022 година, и ще ѝ помогне да се приготви за африканския квалификационен шампионат за олимпийските игри в Париж следващата година. Тя също по този начин е настоящ първенец на Африка, както и на Средиземноморските игри. Участвала е на игрите в Токио през 2021 година, само че там загуби още в първия кръг.

Това е следващият скандал, разиграл се преди и по време на международното състезание за дами в Индия. Благодарение на Кремльов, който се употребява с благоразположението на съветския президент Владимир Путин, този шампионат се трансформира първият важен състезателен шампионат в международен мащаб, на който Русия получи право да взе участие с всички национални знаци и без никакви ограничавания за своите спортисти. Това надлежно провокира протеста на редица страни, измежду които Съединени американски щати, Англия и Украйна.

Вчера пък стана ясно, че е дисквалифицирана още една състезателка - тайванката Лин Ю-тин, само че по спортни аргументи ( " поредност от непозволени дейности на кръга " ). Решението на IBA докара до спечелването на бронзов орден по длъжностен път на българката Светлана Каменова, която преди този момент загуби от тайванката на 1/4-финал.

Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР