Пореден скандал по Черноморието. Местни жители сигнализираха за разораване на

...
Пореден скандал по Черноморието. Местни жители сигнализираха за разораване на
Коментари Харесай

Местни жители срещу разкопаването на плаж „Смокиня“: Това е нашата душа

Пореден скандал по Черноморието. Местни поданици алармираха за разораване на дюните край плаж „ Смокиня “. На фотосите, изпратени от фенове на bTV, се виждат следи от екскаватор по плажната линия. Екип на bTV снима и багера в „ деяние “.

„ Всяка година се разкопава плажът, освен на „ Смокиня “, само че и на други места. Преди години такова нещо нямаше – никой не правеше насипи на плажа заран, никой не правеше и разкопаване напролет, с цел да се почиства или да се подравнява плажът. Като хора, които живеем на морето, това е нашата душа “, разяснява в ефира на „ Тази заран “ Екатерина Капрова.

Според концесионера на плажа - Иван Алексиев, всичко е законно и посягане върху дюните няма.

По думите му всички заинтригувани институции са осведомени, а багерът влезнал на плажа, с цел да разчисти преместваеми обекти – заведения, които към този момент се били разрушили. Алексиев изясни, че преди да стартира „ разчистването “ е извикана профилирана компания, която е маркирала точките на 2,5 м от дюните, тъй че през тях да не се минава.

Радостина Ценова от „ Българска фондация Биоразнобразие “ не е съгласна. Според нея в тази ситуация посягане върху дюните въпреки всичко има.

„ Докато не се вземат всички ограничения къде са действително дюните, няма да се реши този проблем “, разяснява тя.

На място към момента се чакат чиновници на локалната екоинспекция, с цел да създадат оглед на терена.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР