Пореден протест подготвят жителите на село Братаница. Повод за недоволството

...
Пореден протест подготвят жителите на село Братаница. Повод за недоволството
Коментари Харесай

Нов протест в Братаница: Искат справедлива присъда за антима...

Пореден митинг приготвят жителите на село Братаница. Повод за недоволството стана решение на Апелативния съд в Пловдив, който преди дни наложи условно наказване на служителя на реда, умъртвил дете на пешеходна пътека в селото със длъжностен автомобил на Министерство на вътрешните работи. 

 

Демонстрацията ще се състои в петък, към този момент основателите не са съобщили прецизен час на митинга. Той е един от няколкото, извършени в памет на мъничката Мони, починала неуместно след удара на основната улица в Братаница - една от сериозните точки в района, където е убит не един човешки живот. Искането на хората този път е единствено едно - заслужено наказване. Те не могат да одобряват като обикновено виновникът за подобен случай да получи единствено условно наказване. 

Катастрофата стана на 19 юли предходната година. Във съдбовния ден Моника и братчето ѝ пресичали по “зебра “ към насрещен магазин, с цел да си купят сладолед. Няколко коли спрели, с цел да им дадат преимущество. В този миг обаче служебна “Шкода Октавия “ на Министерство на вътрешните работи, карана от служителя на БОП Владимир Панайотов, изпреварва колоната, блъска съдбовно момиченцето, поваля пътен знак и се стопира в близка аптека, където единствено по знамение в този миг не е имало други хора. Случайни минувачи се пробват да дадат първа помощ на удареното дете, само че малко по-късно то издъхва.

Водачът остава на местопроизшествието и изчаква полицията. Направените му кръвни проби са негативни. Пред проверяващите изяснява, че бързал по служебни задания, а спрелите коли възприел като паркирани.

След случая Панайотов изгуби работата си в Министерство на вътрешните работи. Това стана ясно по време на делото в Пазарджишкия областен съд, който му наложи 4 години и 8 месеца дейно и го лиши от правото да кара за 6 години. 

Родителите на момиченцето - Блага и Марин Стоименови, които са мощно набожни, по този начин и не предявиха никакви искания към виновника за гибелта на дъщеричката си. Но в този момент, откакто апелативните магистрати промениха ефикасната присъда с условна, тъгата им още веднъж взе превес. В прочувствен изблик в обществените мрежи почернената майка споделя, че за нея това е еднакво на оневиняване. А т​я, таткото и братчетата на Мони са безутешни - още не са прибрали даже рокличките ѝ, те висят в гардеробчето както са били до съдбовния 19 юли. Блага и Марин са работливи и уважавани хора, цялото село скърби дружно с тях и е готово да ги поддържа. 

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР