Пореден неуспешен опит за компромис между държавите-членки на Европейския съюз

...
Пореден неуспешен опит за компромис между държавите-членки на Европейския съюз
Коментари Харесай

Министрите на външните работи на ЕС не се разбраха за спирането на руския нефт


Пореден несполучлив опит за компромис сред държавите-членки на Европейския съюз към шестия пакет наказания против Русия. Днес в Брюксел и министрите на външните работи на 27-те не откриха решение. В диалозите се включи и украинският външен министър Дмитро Кулеба.

Вече 12 дни минаха откогато Европейска комисия предложи шестия пакет от наказания. Той е най-тежкия до този миг поради мярката, която планува прекъсването на съветския петрол, по тази причина е и най-спорен. Докато договарянията не престават Брюксел изрично отхвърля да разяснява кои страни блокират и какво може да им се предложи в подмяна.

Неофициално се знае, че Унгария отхвърля да одобри периодите за отвод от съветски петрол и желае солидна финансова поддръжка, каквато обаче други страни не желаят да й дадат.

За първи път в среща на външните министри на 27-те вземат участие и сътрудниците им от Западните Балкани, мощно наранени също от икономическите последствия от войната в Украйна.

„ Разбираме особеностите на условията на някои страни-членки. Всички опитваме да останем в един фронт против Русия. И ще успеем “, съобщи Жозеп Борел, Върховен представител на Европейски Съюз.

Още предходната седмица Унгария изиска среща със прилежащите й страни от Европейски Съюз, преди да даде единодушие за прекъсване на съветски петрол. Тя обаче се бави. Така че, всички благоприятни условия за момента остават отворени.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР