Пореден ден с обвинения в национално предателство отбеляза парламентът днес.

...
Пореден ден с обвинения в национално предателство отбеляза парламентът днес.
Коментари Харесай

ИТН обвиниха Илхан Кючук в национално предателство: коригирал доклад за Северна Македония

Пореден ден с обвинявания в национално изменничество означи Народното събрание през днешния ден. В декларация от името на Има Такъв Народ Тошко Йорданов нападна евродепутата от Движение за права и свободи Илхан Кючук, който е докладчик по напредъка на Република Северна Македония за присъединението й в Европейски Съюз. Йорданов упрекна Кючук, че е премахнал от проектодоклада корекция 18, в която влизат всички точки за етническото гонене и проблемите на лицата с българско съзнание в РСМ.

„ Какво предлага – да отпаднат текстовете за включване на българите е конституцията, да отпадне потребността историята да се базира на истински документи, да отпаднат и текстовете за гонене против ненавист. Действията на Илхан Кючук от Движение за права и свободи, който би трябвало да съставлява България в Екологичен потенциал, са национално изменничество “, разгневи се шефът на ПГ на Има Такъв Народ.

Според него националното изменничество е почнало в парламентарната зала: „ Национални предатели са партиите, които отстраниха ветото над РСМ. Национални предатели са ГЕРБ, Движение за права и свободи, Политическа партия, Демократична България. И Българска социалистическа партия – със своето лицемерно възпиране. Всеки пребит българин, всеки разпален клуб и всяко изгорено българско знаме лежат на вас. Вие пребивате българи, палите клубове, горите български флагове и България няма да ви елементарен в никакъв случай! А вие ще останете срамно леке в историята. “

Подвикващият „ джудже “ от мястото си Иван Петков-Бебето от Българска социалистическа партия получи забележка за държанието си.

А водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ се оплака, че председателстващият съвещанието Росен Желязков не е спрял Тошко Йорданов да приказва неистини от трибуната. И уточни, че единственото, което Кючук е внесъл, е тъкмо включването на българите в македонската конституция. Като докладчик обаче той би трябвало да внесе и предложенията и решенията, взети от комисията на която е ръководител.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР