Поразени са енергийни съоръженияМного области имаха проблеми с токаРусия извърши

...
Поразени са енергийни съоръженияМного области имаха проблеми с токаРусия извърши
Коментари Харесай

Масирана руска ракетна атака в Украйна

Поразени са енергийни уреди
Много области имаха проблеми с тока

Русия извърши нова масирана ракетна офанзива против Украйна през вчерашния ден, като детонации бяха чути в Киев, Черкаси, Харков, Лвов, Хмелницка и Ровненска области.

Според украинските въоръжени сили първата вълна е почнала към 3:40 сутринта, като ударите са нанесени с крилати ракети Х-101/Х-555/Х-55, изстреляни от 10 стратегически бомбардировачи Ту-95МС.

Руското министерство на защитата по-късно посочи, че са нанесени удари по обекти на украинската военна индустрия, както и по центрове за радиоразузнаване и подготовка на диверсионни групи на Въоръжените сили на Украйна. Според ведомството задачата на ударите е изпълнена сполучливо. Руски и украински медии оповестиха за погубен промишлен обект в Лвов, както и за извадени от строя енергийни уреди в Централна и Западна Украйна.

“В резултат на масирана ракетна офанзива са развалени енергийни уреди в западните и централните региони на страната ”, заяви по-късно държавната компания “Укренерго ”.

“Поради следствията от офанзивата имаше частични спирания на тока в областите Ровно, Житомир, Киев, Днепропетровск и Харков. Също по този начин по време на офанзивата беше развалена електроснабдителната мрежа в областите Днепропетровск, Киев и Харков ”, уведоми украинската енергийна компания.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР