Порасналият бунтар на френската литература, романтичният егоист, най-талантливото лошо дете

...
Порасналият бунтар на френската литература, романтичният егоист, най-талантливото лошо дете
Коментари Харесай

Фредерик Бегбеде ще гостува на проекта From Page to Stage във Варна

" Порасналият бунтовник на френската литература ", " сантименталният лакомец ", " най-талантливото неприятно дете на френската литература " - по този начин назовават в родината му Фредерик Бегбеде. Той е публицист, само че и сценарист, и режисьор. На 30 юни Бегбеде ще изнесе лекция за писането, живота и любовта във Варна.

Събитието, което е ще стартира в 19 ч. в актуализирания Юнашки салон в града е интегрална част от плана From Page to Stage (От страницата към сцената), който планува триднeвен уъркшоп за писане на театрални и кино сюжети. В него ще вземат участие още писателката Теодора Димова и режисьорите Явор Гърдев и Димитър Коцев – Шошо.

Това е първото посещение на Фредерик Бегбеде във Варна. То се реализира със съдействието на плана Варна – Европейска младежка столица и издателство " Колибри ". Читателите и феновете си спомнят, че през 2016 година писателят персонално откри следващото издание на кино-литературния фестивал " Синелибри " в София с най-новия си филм – " Идеалът ".

На 1 юли от 18.30 ч. създателят на паметните бестселъри " 99 франка " и " Любовта трае три години ", които също имат сполучливи екранизации, ще показа творчеството си пред многочислените си почитатели в книжарница " Сиела " във Фестивалния и конгресен център във Варна.

Заради идното посещение на Бегбеде във Варна, тазгодишното издание на фестивала на моноспектаклите " София Моно " включи в програмата си прожекция на филмът " Идеалът ". Той е екранизация по романа " Помощ, простете " и ще бъде излъчен за пръв път след премиерата си на " Синелибри " на 8 юни от 21 ч. Мястото на събитието е паркът на Военната академия.

Във кино лентата си Бегбеде споделя една изтория по метода, по който му приляга - без да си мери приказките, само че и с поклонение пред поезията на хубостта.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР