Поради заместване на вещото лице с друго вещо лице и

...
Поради заместване на вещото лице с друго вещо лице и
Коментари Харесай

Съдът назначи ново вещо лице по делото за добива на газ в Добричко

 Поради заменяне на вещото лице с друго експерт и правенето на умозаключение, което е от компетентността на хидрогеолог, Административен съд – Варна пренасрочи съвещанието по адм. дело №1060/2018 година за 5 ноември 2019 година от 11.00 ч.

Замяната на вещото лице е вследствие на постъпил отговор от назначеното с Разпореждане №11387/19.08.2019 година експерт, съгласно който поради служебната си натовареност и дългогодишни колегиални взаимотношения с членовете на екипа, изготвил Оценка на въздействието върху околната среда, вещото лице смята, че не е в положение да даде независимо експертно мнение.

Припомняме, че съдът назначи с протоколно определение от 13 ноември 2018 година сложна съдебно-техническа експертиза (хидрогеолог, сондажен инженер, геолог, химик и геолог-геофизик), съдебно-техническа (екологична) експертиза и правосъдно –медицинска експертиза.

Производството е формирано по тъжба от " Русгеоком “ ЕАД – гр. София против Решение № ВА-1/01.02.2018 година на Директора на Регионалната ревизия по околната среда и водите – Варна, с което е отказано одобрение на реализирането на капиталово предложение " Разработване и асимилиране на находище " Спасово “ с повърхност 219 кв. км в блок " Добрич “, включващо четири сектора: " Рогозина “, " Чернооково “, " Калина “ и " Рогозина изток “ за изследване и рандеман на природен газ на територията на област Добрич “ в препоръчаните от възложителя и оценени в документите по оценка на въздействието върху околната среда и по оценка за съвместимостта параметри.

На идващото съвещание следва чуване на движимостите лица по назначените от съда експертизи.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР