Поради все по-ограничените опции, с които разполага Владимир Путин, отново

...
Поради все по-ограничените опции, с които разполага Владимир Путин, отново
Коментари Харесай

Тодор Тагарев: Русия е икономическо джудже, до 2 г. Полша може да я изпревари, Путин изглежда все по-слаб със заплахите си

" Поради все по-ограничените варианти, с които разполага Владимир Путин, още веднъж стартира да размахва нуклеарната сопа и да плаши народите от демократичния свят с мощта, с която разполага. В своите закани обаче той наподобява все по-слаб и неоснователен. Независимо от нуклеарните бойни глави, Русия е икономическо джудже и не може да се мери с Европейски Съюз или със Съединени американски щати. Аз не изключвам до 2 години полската стопанска система да задмине съветската по Брутният вътрешен продукт. Заплахите на Владимир Путин наподобяват неуместно. Нищо положително не чака Москва с непрекъснатото закъснение с технологиите ". Това съобщи военният специалист и експерт по национална и интернационална сигурност проф. Тодор Тагарев пред.

" Западът сподели ненадейно равнище на интегритет и на обединеност към разбирането за това какво значи съветската експанзия към Украйна и по какъв начин би трябвало да се работи против нея. От другата страна - зад Русия надалеч не съществува толкоз едносъставен блок. Китай и Индия имат своите ползи и няма да рискуват да си скапват положителните търговски връзки със западните страни ", сподели още някогашният министър на защитата. 
Според специалиста по национална и интернационална сигурност Русия нарушава освен демокрацията и сигурността на свободния свят, тя унищожава основите на световната архитектура за сигурност:  " Тя е страна от Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, който е главният инструмент за гарантиране на световната сигурност, а атакува друга самостоятелна страна. Русия разрушава интернационалните правила, които е призвана да съблюдава и да търси способи да бъдат спазвани ".  " България има съществено разминаване с европейската политика по отношение на разбирането дали би трябвало да даряваме въоръжение и муниции на Украйна ", счита проф. Тагарев и посочи, че съгласно него това не е позицията на огромната част от българите, а е позиция на обособени политици, водени от президента Румен Радев, които към този момент в много нескончаем интервал ръководят страната без парламентарен надзор и без да се преценяват с решенията на Народното събрание, които имат силата на закон и би трябвало да бъдат изпълнявани от всички.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР