Поради високото съдържание на захар, не може да се каже,

...
Поради високото съдържание на захар, не може да се каже,
Коментари Харесай

Специалисти: Кои са най-полезните сладки неща за идния сезон

Поради високото наличие на захар, не може да се каже, че сладкото е изцяло здравословен артикул, само че негови разновидности могат да донесат доста изгоди за нашето тяло, най-вече есенно-зимния интервал, оповестява съветското издание Лента.

Едно сладко се смята за щит против инфекции и натурален антибиотик. При липса на самостоятелни противопоказания и в умерени количества конфитюрът от морски зърнастец ще бъде извънредно потребен през есенно-зимния интервал. Този десерт ще има антибактериални свойства и може да увеличи отбраната на организма по време на сезона на инфекциите.

Полезно е и сладкото от малини,което ще ви зарадва освен с усета си, само че и с цялостен набор от потребни свойства. Първо, оказва помощ на тялото в битката против ARVI, понижава температурата и облекчава втрисането. Всъщност конфитюрът от малини е натурален антибиотик, който предизвиква бързото възобновяване на тялото.

Трудно е да се надценят изгодите от сладкото от дрян. Помага за нормализиране на кръвното налягане, а също по този начин оказва помощ за възобновяване от стрес. Дренките имат превантивни свойства и може да понижат риска от сърдечно-съдови патологии и чревни проблеми.

По отношение на морския зърнастец той съдържа висока централизация на витамин С - пет пъти повече от лимона. Той е богат на витамин Е, който е от значително значение за поддържане на здрава сърдечна функционалност и висока мозъчна активност. Маслото от семена на морски зърнастец съдържа олеинова и палмитинова мастни киселини.

Полезните свойства на конфитюра от морски зърнастец са по-ниски от тези на пресните плодове, защото по време на топлинна обработка наличието на скъпи витамини понижава. Въпреки това сладкото от морски зърнастец към момента остава скъп източник на потребни микроелементи.

Морският зърнастец би трябвало да бъде включен в диетата за понижаване на равнищата на неприятния холестерол, нормализиране на кръвното налягане, възстановяване на чревната пъргавина, ускорение на метаболизма и възобновяване на хубавичко орална микрофлора.

Има и противопоказания за консумация на сладко. Струва си изцяло да се откажете или доста да ограничите потреблението на морски зърнастец, в случай че имате следните болести:

гастрит с висока киселинност;
панкреатит;
холецистит;
захарен диабет;
уролитиаза;
Морският зърнастец е отличен източник на витамини, които би трябвало да включите в диетата си, в случай че се грижите за вашето здраве и благоденствие. Рядко този плод се употребява свеж поради киселинността си, само че от него може да се направи вкусно сладко. Полезните свойства на сладкото от морски зърнастец го вършат не просто съвършен десерт, само че и същинска суперхрана.

Важно: Статията не замества уравновесеното хранене и консултацията със експерт!
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР