Поради прогноза за влошаване на времето в края на настоящата

...
Поради прогноза за влошаване на времето в края на настоящата
Коментари Харесай

Променят датата на велопохода Русе-Гюргево за 27 април

Поради прогноза за утежняване на времето в края на актуалната седмица, провеждането на XVI издание на обичайния велопоход Русе - Гюргево, проведен от ВМРО-Русе взаимно със съдружие " Вело Русе ", се отсрочва за идната събота, 27 април. Както към този момент съобщихме, неговата цел е отдаване респект на уредниците и участниците в Априлското въстание от 1876 година с полагане на венци и цветя пред паметните плочи в Гюргево, отдадени на изявите на революционната ни емиграция. Проявата е отдадена на 148-годишнината от героичната Априлска епопея и подвига на четата на Христо Ботев и се организира под наслова " Помни героите! ".

В Гюргево участниците ще посетят мястото, където е заседавал Гюргевският революционен комитет и е взето решението за образуване на Априлското въстание, обозначено с паметна плоча, както и пристанището на Гюргево, откъдето Христо Ботев и четата му се качват на кораба " Радецки ".

Велоколоната ще бъде поведена от русенския представител в ИК на Вътрешна македонска революционна организация и общински консултант в ОбС-Русе Иво Пазарджиев, дружно с останалите общинските съветници от Организацията Искрен Веселинов, Галин Григоров и Владо Владов.

Велопоходът започва в 10 часа в съботния ден от пл. " Възрожденски " пред Пантеона на възрожденците в Русе и ще се движи проведено по следния маршрут: Пантеон на възрожденците - бул. " Съединение " - ул. " Св. Наум ", бул. " Плиска " - бул. " Тутракан " - Граничен контролно-пропусквателен пункт Русе-Гюргево - град Гюргево (Централен пазар) " MUV3, StradaVladȚepeș, Giurgiu " (https://goo.gl/maps/g1LyofQHfvyNpPRE7) - Пристанище Гюргево " Șos. Portului, Giurgiu, Гюргево " (https://goo.gl/maps/mk7C3GEWkvuSzMcf7) и назад.

Участниците би трябвало да са със светлоотразителни жилетки и годни документи (лична карта или интернационален паспорт). Децата и младежите под 18 години би трябвало да са с родител или акредитиран компаньон.

Русенските фенове на велоспорта могат да се причислят към спортната самодейност без авансово записване.

Отговорник за осъществяване на събитието е общинският консултант Иво Пазарджиев. Допълнителни разяснения и информация на тел. 0896761887.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР