Поради постоянно разширяващите се функции на Изпълнителна агенция Главна инспекция

...
Поради постоянно разширяващите се функции на Изпълнителна агенция Главна инспекция
Коментари Харесай

Още 180 бройки към щата на Инспекцията по труда - Общество

Поради непрекъснато разширяващите се функционалности на Изпълнителна организация " Главна ревизия по труда " и огромната натовареност на нейните чиновници с признат нов Устройствен устав се предлага щатната й бройка да се усили с 180 щатни бройки.

Това излиза наяве от решение на държавното управление през днешния ден. 

Според Министерския съвет така ще се укрепи административният потенциал на организацията и ще се увеличи успеваемостта на контролната и превантивната й активност по съблюдаване на трудовото законодателство.

Правителството е одобрило нов Устройствен устав на Инспекцията. Основната цел е подобряването на успеваемостта на контролната активност на организацията и усъвършенстването на работните процеси. Създава се позиция " зам.-изпълнителен шеф ". Прецизират се функционалностите на дирекциите, с оглед възстановяване на координацията сред обособените структурни звена и повишение на административния потенциал.

Предлагат се ограничения за усилване на контрола, обвързван с недекларирания труд, които включват увеличение на броя на инспекциите за съблюдаване на законодателството и предварителна защита.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР