“Поради недоволството на родители, ползването на изолатор е отменено. Сега

...
“Поради недоволството на родители, ползването на изолатор е отменено. Сега
Коментари Харесай

Диян Стаматов: Отменихме ползването на изолатор, децата със симптоми се спират още на входа

“Поради недоволството на родители, използването на изолатор е анулирано. Сега децата с грипоподобни признаци не се позволяват до класните стаи, изчакват в медицинския кабинет, до момента в който бъдат прибрани от родителите им “. Това съобщи в предаването " Още от деня " по Българска национална телевизия шефът на софийското 119-о учебно заведение Диян Стаматов.
Той разяснява обстановката в образователното заведение, където преди 3 дни възпитаник се оказа с позитивен резултат за. Поради тази причина един клас сега е под карантина и е на отдалечено образование. Това към този момент не основава проблеми в образователния развой: програмата се извършва в нейната целокупност.
 Новата образователна година стартира: Какво би трябвало да знаем? (ВИДЕО) Новата образователна година стартира: Какво би трябвало да знаем? (ВИДЕО)
При обстановка, в която ученикът получава общо неразположение, да кажем след третия образователен час, най-спокойната реакция на учителя е ведна...
Стаматов обърна внимание на родителите, които виждат признаци на грип или простуда у децата си, да не ги водят на учебно заведение като уведомяват за това преподавателите. Така отсъствията им ще бъдат извинени. Засега такова неявяване е допустимо в границите на 3 дни. Мнозинството шефове обаче, по думите на Стаматов, упорстват този период да се усили най-малко до 10-15 дни, с цел да не се основава риск от болест за учениците и учителите.
“На този стадий не е нужно да се показва PCR тест при завръщане на дете в учебно заведение “, сподели Стаматов в отговор на зрителски въпрос. " Това е ангажимент на персоналния доктор и на фамилията. Те са хората, които да преценяват какво е положението и дали е належащо да се вършат PCR проби ", добави той.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР