Поради настъпилата рязка промяна във въздушния трафик, вследствие пандемията от

...
Поради настъпилата рязка промяна във въздушния трафик, вследствие пандемията от
Коментари Харесай

РВД спря конкурсите за най-скъпоплатената професия |

Поради настъпилата внезапна смяна във въздушния трафик, вследствие пандемията от Коронавирус – 19, BULATSA прекратява набирането на ръководители на полети до 2022 година, оповестяват от РВД.

Професията на авиодиспечерите е една от най-добре платените у нас. Възнагражденията на ръководителите на полети са съизмерими с тези на програмистите, а от време на време даже ги надвишават.

Авиационният бранш е един от най-силно засегнатите от рецесията и след въведените от страните противоепидемични ограничения трафикът стигна до невиждано ниски равнища, като спадът по отношение на 2019 година е с съвсем 88%.

По първични прогнози упованията бяха за гладко възобновяване през лятото на 2020 година до минус 50%, а в края на годината да се доближи до минус 20%. Реално регистрираните стойности обаче бяха минус 58% по отношение на 2019 година Последната прогноза за възобновяване на авиационния бранш в Европа е за гладко повишаване на въздушния трафик през идващите 4 година Очакванията за вероятно постигане на равнищата от 2019 година са едвам за 2025 година

Отчитайки тежката икономическа обстановка в авиационния бранш BULATSA преразгледа своите проекти за асортимент и образование на ръководители на полети и взе решение да прекрати краткотрайно приема на претенденти за специалността, оповестяват от държавното сдружение, което е част от системата на Министерството на превоза, осведомителните технологии и известията..

Подалите документи за присъединяване в подбора за тази година ще би трябвало да аплайват още веднъж и да дават отговор на изискванията  по отношение на момента на оповестяване на нова сесия. По първични проекти възобновяването на акцията за набиране на нови претенденти за ръководители на полети се чака да бъде след първото тримесечие на 2022 година, само че решенията в тази връзка ще бъдат взети след отчитане на настоящата обстановка. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР