Поради лоши метеорологични условия пратката от 17 550 дози от

...
Поради лоши метеорологични условия пратката от 17 550 дози от
Коментари Харесай

Лошо време блокира днешната доставка на ваксини на Pfizer/BioNTech

Поради неприятни метеорологични условия пратката от 17 550 дози от имунизацията на Pfizer/BioNTech против COVID-19, която през днешния ден трябваше да дойде у нас, беше отсрочена. Това оповестиха от Министерството на здравеопазването. 

От куриерската компания оповестяват, че поради неприятното време в Германия все още не е ясно по кое време самолетът ще може да излети за България. Той се очакваше да дойде у нас към 7 ч. тази заран. 

Припомняме, че последната пратка с препарата на Pfizer/BioNTech дойде у нас на 1-ви февруари. Тогава директорът на Изпълнителната организация по медикаментите магистър-фармацевт Богдан Кирилов, заяви, че отсега нататък страната ни ще получава ваксини всяка седмица. През февруари се чака в страната ни да бъдат доставени общо 83 хиляди дози от имунизацията на Pfizer/BioNTech, а през март количествата ще се усилят и ще получим към 104 хиляди дози.

Доставки ще има и на имунизацията против COVID-19 на производителя Moderna. Следващата доставка ще бъде с 2 хиляди дози по-малко от плануваните 8 хиляди, като  количествата ще бъдат обезщетени в границите на месеца.

По предварителна информация до края на февруари ще бъдат направени четири доставки от ваксината на AstraZeneca. В събота у нас дойдоха първите 28 800 дози от тази ваксина срещу COVID-19. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР