Поради крайно неудовлетворителен отговор от страна на ръководството на Министерството

...
Поради крайно неудовлетворителен отговор от страна на ръководството на Министерството
Коментари Харесай

СФСМВР в протестна готовност, иска оставки!

 Поради извънредно незадоволителен отговор от страна на управлението на Министерството на вътрешните работи СФСМВР е принудена да разгласи протестна подготвеност и на съвещание на Федеративния съвет да разиска опциите за осъществяване на ефикасни протестни дейности, се оповестява в позиция на синдикалната организация, изпратена до Varna24.bg .

Ето и детайлностите:

Без да слага под въпрос пълномощията на министъра на вътрешните работи във връзка с кадровата политика и ръководството на системата, СФСМВР смята, че има задоволително учредения да упорства за промени в управлението на Дирекция " Правно-нормативна активност “.

Федерацията осведоми,  че макар положените през последните години старания,  нейните членове и всички чиновници в Министерство на вътрешните работи не престават редовно да са пострадали от неспособността на Дирекция " Правно-нормативна активност “ да предложи на управлението на Министерството съответни решения на проблеми, засягащи директно професионални и стопански ползи на чиновниците.

Няколко образеца:

На базата на необективно правно мнение беше манипулативно наложено решение за повишение на главните заплати за 2020 година след безпричинно от юридическа позиция позоваване на макрорамката на републиканския бюджет и политиката по приходите на държавното управление.

Липсва обосновано и обективно мнение по заплащането на изключителния труд, положен от чиновници, работещи на ненормиран работен ден.

Липсва обективно правно мнение по приравняване на положен от чиновниците нощен труд към дневен и съответното възнаграждение за това, макар налична в задоволителен размер правосъдна процедура в интерес на чиновниците.

Липсва предпочитание или подготвеност да се уточни регламентацията на правните отношения на държавните чиновници със статут по Закона за държавния чиновник.

Липсва обективно и всеобхватно правно мнение, което еднопосочно да дефинира статута на чиновниците на Министерство на вътрешните работи, които се явяват като движимости лица в правосъдни съвещания за отбрана на направени от тях експертизи. 

(СФСМВР е подготвена да даде причини и доказателства в поддръжка на изложените образци.)

За неналичието на съответни оферти към управлението на Министерство на вътрешните работи, които биха помогнали да се избегнат сходни конфликтни обстановки, директна отговорност носи управлението на дирекция " Правно-нормативна активност “ и госпожа Росица Грудева в качеството си на неин шеф.

СФСМВР приканва министъра на вътрешните работи във допустимо ной-кратък период да стартира публични договаряния за търсене на взаимно допустим излаз от създалата се обстановка.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР