Поради големия интерес от страна на жителите на населените места

...
Поради големия интерес от страна на жителите на населените места
Коментари Харесай

През май и юни ще продължат безплатните медицински прегледи в населените места на община Айтос

Поради огромния интерес от страна на жителите на обитаемоте места в община Айтос, Многопрофилната болница за интензивно лекуване (МБАЛ) в града ще продължи своята доброволческа акция за безвъзмездни медицински прегледи и през месеците май и юни, съобщи управлението на общинската болница, с уточнението, че задачата на идните акции е да бъдат обхванати всички обитаеми места на територията на общината.

В седмицата преди 7 април т.г., екип на МБАЛ Айтос извърши безвъзмездни профилактични прегледи на 120 поданици на селата Пирне, Караново, Малка поляна и Съдиево и на жителите на Дома за остарели хора в Айтос.

Първата профилактична акция на общинската болница завърши сполучливо – резултатите демонстрираха изключителния интерес на хората в дребните обитаеми места към предоставената им опция да ревизират кръвното налягане и да се съветват с доктор за здравните си проблеми, споделиха от Община Айтос.

Освен насоки за поддържане и надзор на кръвно налягане, имаше и доста случаи, нуждаещи се от диагностично уточняване. На пациентите беше предложено да се извърнат към общопрактикуващ доктор или лечебно заведение, където да създадат спомагателни проучвания и да бъде конкретизирана съответна терапия, съобщи Дафина Георгиева –  старша здравна сестра в МБАЛ Айтос.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР