Поради големия интерес, който проявихте, днес бихме искали да ви

...
Поради големия интерес, който проявихте, днес бихме искали да ви
Коментари Харесай

Разказ от първо лице: забранената любов на „другия принц Уилям“ и унгарския модел Зузи Старклоф

Поради огромния интерес, който проявихте, през днешния ден бихме желали да ви разкажем малко повече за персоналния живот на любимеца на нацията на предишния век, на който е кръстен самият принц Уилям. Представяме ви отново братовчеда на кралица Елизабет, кралския Джеймс Бонд, принц Уилям от Глостър. 

През 2015-та година Зузи изненадващо дава изявление за Channel 4 във връзка със основаването на документален филм за принца. И до ден сегашен тя носи верижка с пръстен, върху който има лебед и буквата " W " (W като William), подарен ѝ от мъжа, който към момента назовава любовта на живота си.

Връзката им стартира като в приказките, само че има драматичен край.  Но дано стартираме изначало.

Внукът на крал Джордж V е най-привлекателният и най-популярният член на кралското семейство за времето си. Кралски биограф го разказва като аристократичен нешлифован диамант:

„ Забележителен юноша с обещаващо огромно бъдеще – извънредно образован, извънредно мощен, с авантюристичен дух и извънредно секси. “

Въпреки известността си, принц Уилям избира да заобикаля светлината на прожекторите. Избира да замине в чужбина, вместо да се посвети на отговорностите на кралските особи:

„ Сякаш двама души живееха в мен. От една страна, принц Уилям, член на кралското семейство, заплашен заради произхода си. От друга страна, самостоятелна персона със лични мисли и упоритости. Понякога усещах, че съгласно обстановката сменях личната си еднаквост. “

Именно упоритостта му го сблъсква със Зузи, дамата. Мястото е Токио, Япония. По това време Зузи е самотна майка и се радва на процъфтяваща кариера като модел:

„ Аз и още едно момиче бяхме новите лица на известна марка в Япония. Бях доста заета, щерка ми беше с мен, по това време беше тийнейджърка, имах доста другари, срещах се непрекъснато с забавни хора. Няколко пъти бях на вечеря с Шон Конъри, който беше там за фотосите на новия си филм. “

През септември 1968 година принц Уилям е назначен в британското посолство в Япония. Тъй като мощно се увлича се по авиацията, взема решение самичък да лети до такава степен от Лондон. Пътуването му лишава 16 дни.

Зуси си спомня, че е нямала самообладание да срещне кралската персона с визия на холивудски артист: 

„ Мой прочут организираше бал с маски и взех решение, че ще е занимателно да поканим принц Уилям. Написахме му записка, която гласеше:

„ Скъпи принце,

Чухме, че си душата на компанията. Освен това си изгубих обувката.

От Пепеляшка “
 15 любовни истории от Холивуд, които ни разчувстваха  15 любовни истории от Холивуд, които ни разчувстваха  15 любовни истории от Холивуд, които ни разчувстваха  15 любовни истории от Холивуд, които ни разчувстваха
„ Бях облечена като индийска принцеса, а Уилям се беше маскирал като „ Самотния рейнджър “ с черно покривало и маска. Беше доста занимателно. Беше извънредно прелъстителен и доста висок, като че ли е излязъл от филм с Джеймс Бонд и Шон Конъри. “

Приближава я и пита: „ Мога ли да поканя Пепеляшка на танц? “

И по този начин, във вихъра на танца се ражда и любовта...

Тайното любовно гнездо

Чувствата ми са бурни и споделени. Зузи признава, че 3 месеца след запознанството им принцът ѝ споделя:

„ Никога не съм предполагал, че любовта може да бъде толкоз красива. “

„ Завива ми се свят единствено като си спомня този миг. Беше прелестен комплимент “, продължава описа си някогашният модел.

Двойката наема дом покрай океана, където да се срещат скрито. Уилям обожава да готви и ѝ подготвя закуска всяка заран. 

„ Той никога не беше капризен, в противен случай, скромността му се харесваше на всички към него. “
 30 кралски абсурда, които раздрусаха монархията  30 кралски абсурда, които раздрусаха монархията  30 кралски абсурда, които раздрусаха монархията  30 кралски абсурда, които раздрусаха монархията
Бившият бизнес помощник Шигео Китано споделя за Channel 4, че Уилям е бил бясно влюбен в Зузи:

„ Тя беше доста красива, с огромни кафяви очи и дълга кестенява коса. Имаше жанр и прелест. Владееше японския език безупречно и поразяваше със своя разум. “

Когато мълвата, че Уилям се среща със самотна майка, стига до Англия, кралското семейство взема решение да вземе ограничения.

Принцеса Маргарет, братовчедката на принца, идва в Токио през 1969-та за „ Британската седмица “. Инициативата се концентрира върху подобряването на английските и японските търговски връзки. За всички обаче е ясно, че тя е тук и с цел да ревизира какво се случва с Уилям. 

Зузи споделя:

„ Когато видях принцеса Маргарет за първи път, тя влезе в театъра като почетен посетители. Всички се изправихме. Някой ѝ прошепна нещо и уточни с пръст към мен... Тя изглеждаше доста сюрпризирана.

С Уилям организираха дълъг диалог. Беше ми любопитно какво ще каже за мен. Не желаех да тормозя Уилям с въпроси. Всичко, което той ми сподели след срещата им, беше:

„ Ти си прелестна и забавна. Тя не ме упреква, че съм се влюбил в теб. “

Според биографа Кристофър Уилсън тайната задача на Маргарет е да постави завършек на връзката им. Реакцията ѝ след това обаче не е изненада – на нея също не ѝ е разрешено да се омъжи за мъжа, който обичаше, Питър Таунсенд.
 image2_16x9.png Големият хороскоп за ЛЯТО 2023! Какво ще се случи на всяка зодия На фокус
►  Когато дългът надделее първи, само че любовта печели 70 години по-късно: преплетените истории на принцеса Маргарет и принц Хари

Маргарет се връща в Лондон и написа писмо до братовчед си, в което го поучава да изчака и да види по какъв начин ще се развият нещата с времето. Законът гласи, че всеки правоприемник на трона би трябвало да получи разрешението на кралицата да се ожени, а Зузи не наподобява подобаващ избор. Тя от своя страна обаче е непоколебима:

„ Чувствата ми към Уилям нямаха нищо общо с купата му, нито с желанието ми да стана принцеса. Уилям беше наясно с това. “
 Принцеса Маргарет - бунтарката, хубавицата... сестрата на Елизабет  Принцеса Маргарет - бунтарката, хубавицата... сестрата на Елизабет  Принцеса Маргарет - бунтарката, хубавицата... сестрата на Елизабет  Принцеса Маргарет - бунтарката, хубавицата... сестрата на Елизабет
Раздялата

През 1979-та принц Уилям взема решение да се ожени за Зузи. Когато татко му получава инсулт обаче той е заставен да се върне назад в Англия. Там е остро подложен на критика и насърчаван да постави завършек на връзката си.

Принцът въпреки всичко е твърдо решен да запознае фамилията си със своята обичана. Когато това се случва, всички са топли и гостоприемни, само че макар това ясно заявяват, че взаимоотношенията им нямат бъдеще (според кралският биограф през 60-те и 70-те години на предишния век кралското семейство се усеща нестабилно и се тревожи за предишното си и всичко, което може да опетни репутацията му). 

Двамата се събират и разделят няколко пъти през идващите две години, само че Зузи в никакъв случай не подлага на подозрение желанията на мъжа до нея.

В деня на трагедията – 28 август, 1972 година, Уилям е единствено на 30 години. На ръката си носи копие на пръстена, който ѝ подарява като заричане за честност и безкрайност. В оня ден тя има покана да ги придружи, само че отхвърля поради други персонални задължения.

Зуси прекарва остатъка от живота си в Колорадо. Никога не се възвръща от тази загуба. 

„ Не минава нито ден, без да мисля за него. Нито ден. “

Зузи си отива през май 2020 година на 83-годишна възраст. До нея е сътрудникът ѝ Дон Сундин, щерка ѝ Андреа и двамата ѝ внуци.
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР