Поради фрактурата на крака си Карин Журно имаше се отказа

...
Поради фрактурата на крака си Карин Журно имаше се отказа
Коментари Харесай

„Те я изгориха:“ В края на ужасното чакане за новини идва вест, че опасен заложник е мъртъв

Поради фрактурата на крайници си Карин Журно имаше се отхвърли да отиде на музикалния фестивал Tribe of Nova и продаде билета си

От JOHN LEICESTER Associated Press, 18 октомври 2023 година, 14:47

ПАРИЖ -- Защото на фрактурата на десния си крайник, Карин Журно се бе отказала да отиде на музикалния фестивал Tribe of Nova и продаде билета си. Но седмица преди бойците на Хамас да трансфорат празненството в място за убийства, тя купи друго.

24-годишната френско-израелска служителка на летището, която обичаше да пътува беше научила, че куп нейни другари ще честват заминаването на един от тях за Съединените щати. Тя не искаше да пропусне.

Преди да тръгне да танцува цяла нощ, тя се снима с празненството си — черни къси панталони и черно горнище с халтер за радостна нощ на електронна музика в прашно поле. Беше оставила дългата си тъмна коса развързана и лакирала ноктите си в блестящо алено. Тя очевидно беше разчувствана, давайки V-знак на селфито си.

И тя танцува: Видеозаписът, сниман онази нощ, я демонстрира по какъв начин маха с ръце под тропащите ритми, макар че беше прикована на място от сивия предпазен ботуш, който обвиваше десния й крайник и прасеца чак до коляното.

Това я направи елементарно разпознаваема в идващите видеозаписи, снимани, когато Хамас стартира да подхваща смъртоносната си офанзива.

Приютявайки се зад кола с другар, лицето й беше белязано от паника. С детонации, отекващи на назад във времето, тя се огледа обезпокоително в друга. В последното видео тя се вижда да седи тъкмо пред отворената врата на кола за спешна помощ, облечена в кафява качулка, взета назаем от другар. Двама души лежаха в автомобила и не се движеха.

В 8:43 тази съботна заран тя изпрати известие на околните си, съгласно татко й Дорон Журно: „ На цялото семейство, желая кажи, че те обичам доста, тъй като няма да се прибера у дома.

Оказа се, че това е последното й известие.

След извънредно очакване от повече от седмица за вести и не знаейки дали Карин е била заложница в Газа, фамилията получи известие от израелската войска, че останките й са открити.

Военните сподели, че колата за спешна помощ, до която Карин се е приютила, след това е била ударена от ракета, сподели сестра й Мейтав Журно с текстово известие.

„ Изгориха я “, сестрата написа.

Погребението на Карин Журно се организира във вторник.

Източник: abcnews.go.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР