Поръчвали ги българи в чужбина за 200 - 400 лв.

...
Поръчвали ги българи в чужбина за 200 - 400 лв.
Коментари Харесай

Най-малко 250 фалшиви зелени сертификати са издадени в Раковски и Асеновград

Поръчвали ги българи в чужбина за 200 - 400 лева Собственичката на медицинския център отхвърля

Трима лекари и стоматолог са арестувани за присъединяване в скица за издаване на подправени „ зелени документи “ на територията на Пловдивска област, предава

Професионалните дейности на проверяващите от отдел „ Икономическа полиция “ стартирали по сигнал от Регионалната здравна ревизия от средата на предишния месец за открити злоупотреби с имунизации в медицински центрове в региона. За късия период на предварителните инспекции била събрана забележителна по размер информация и предоставена на Районна прокуратура – Пловдив. След преценка от страна на наблюдаващ прокурор за съществуване на задоволително данни за осъществено закононарушение, са формирани две досъдебни производства и е основана организация за изясняване на самия механизъм на противозаконната активност, както и откриване на главните участници в нея. В процеса на работата екипите от проверяващи открили, че минимум 250 души са получили подправени „ зелени документи “ от краткотрайните имунизационни центрове в болница в Асеновград и в частен медицински център в Раковски, оповестиха от ОД Министерство на вътрешните работи - Пловдив.
 
По предварителни данни схемата работила от близо два месеца - наложителните заявления за осведомено единодушие били попълвани с персоналните данни на лицата и въвеждани в Националния имунизационен указател, от където били издадени съответните документи. При инспекцията са събрани данни, че получателите на въпросните документи не са били на територията на страната към датата на имунизацията и са заплащали суми сред 200 и 400 лв. на медиатори, с цел да бъдат вписани като имунизирани.

При извършената през вчерашния ден профилирана интервенция чиновниците от отдел „ Икономическа полиция “ са задържали трима лекари и стоматолог, обвинени като участници в закононарушението. В хода на процесуално-следствените дейности са конфискувани голям брой документи, измежду които и над 20 000 заявления за осведомено единодушие, истинността на всяка от които следва да бъде тествана.

На взаимен брифинг през днешния ден във връзка със случая административният началник на Районна прокуратура Чавдар Грошев, заместникът му Атанас Илиев и началникът на Отдел „ Икономическа полиция “ комисар Славчо Алексиев подчертаха, че изнесените данни са единствено дребна част от идното сериозното и задълбочено следствие. Предстои по делото да бъде осъществен огромен размер от следствени дейности, в това число разпити на голям брой очевидци и графологични експертизи. Те бяха единомислещи, че този вид закононарушение касае човешки животи и всеки участник в него следва да си понесе отговорността – както уредниците и медиаторите, по този начин и тези, които са се снабдили с подправените документи.
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР