Поръчката за 20-те електрически push pull“ влака дерайлираНай-голямата поръчка, за

...
Поръчката за 20-те електрически push pull“ влака дерайлираНай-голямата поръчка, за
Коментари Харесай

Вечерни новини: Справедливият преход на Кюстендил; Трусове при влаковите поръчки

Поръчката за 20-те електрически „ push pull “ влака дерайлира
Най-голямата поръчка, за над 1.2 милиарда лева, която трябваше да обезпечи доставката на 20 електрически „ push pull ” влака, дерайлира. Тя е прекъсната с решение на министъра на превоза Георги Гвоздейков от 17 април. Една от компаниите не е удължила периода на офертата си поради следствие на Европейската комисия, а за другата оценяващата комисия е разкрила редица нередности в техническите параметри и прекомерно дълъг период за доставка.
И поръчката за 35-те електрически влака продължава с директно договаряне
Втората най-голяма поръчка за доставка на преносим жп състав ще продължи с директно договаряне. Министерство на превоза ще води договаряния с две интернационалните компании – полската Pesa и чешката Skoda Transportation – които подадоха предложения в отворената процедура за доставка на 35 електрически влака. Тя обаче също е прекъсната с решение на Гвоздейков през днешния ден, защото предложенията на компаниите не дават отговор на заложените условия. 
Големите вложители имат съществени ESG условия към България
Големи задгранични компании, които обмислят инвестиция в България, са с новаторски производства, употребяват възобновими енергийни източници и имат условия цялата сила, която употребяват, да бъде зелена. Ако България няма по какъв начин да даде това, няма по какъв начин да се реализира тази инвестиция. Това изясни изпълнителният шеф на Българската организация за вложения Мила Ненова по време на интернационалната конференция.
Нов шивашки завод следва да бъде открит в София
Главният проектант на София издаде позволение за строеж на нова постройка, предопределена за хранилища, шоурум, офиси и шивашки завод. Тя ще се намира в местността „ Комуникационна връзка сред жк. „ Дружба “ 1 и „ Дружба “ 2 “ в столичния регион Искър. А разрешителното за градеж е влезнало в действие на 11 април 2024 година
От недостатък би трябвало да превърнем Зелената договорка в резултат
Винаги съм се опитвал от всеки недостатък да върша резултат. По отношение на Зелената договорка дефектът към този момент го има. Има хора, които ще изгубят работните си места и ние би трябвало да търсим резултата, с цел да използваме средствата оправдано и да ги влагаме по верния метод, тъй че работните места да се запазят, да се удвоят и всички да намерят баланс – обществото и бизнеса. Това съобщи кметът на Кюстендил инж. Огнян Атанасов по време на конференцията „ Преход на опциите – Кюстендил “, проведена от „ Бранд Медия България “.
Трябва да използваме оптимално дейно средствата за доближаване от Европейски Съюз
Област Кюстендил трябва да се възползва оптимално от кохезионната политика на Европейския съюз. Това съобщи Областният шеф на града инж. Александър Пандурски, който също взе присъединяване в откриването на конференцията „ Преход на опциите “ – Кюстендил.
Мерките по кохезионната политика на Европейски Съюз са доста едва познати в Кюстендил
Мерките по кохезионната политика на Европейския съюз са много едва познати измежду жителите на област Кюстендил. Европейският обществен фонд и Фондът за обективен преход са непознати за към две трети от локалните поданици, а Кохезионният фонд е неузнаваем за близо 3/4 от популацията. Това са част от изводите от социологическото изследване, осъществено от организация „ Тренд “, по поръчка на „ Бранд Медия България “, като част от осъществяването на европейския проект „ Преход на опциите “ (Transition Opportunities – TOP).
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР