Поръчка за георефериране на чрез сателитни системи с цел превенция

...
Поръчка за георефериране на чрез сателитни системи с цел превенция
Коментари Харесай

Близо 7,7 млн. лв. за анализ на риска по българските пътища

Поръчка за георефериране на посредством сателитни системи за предварителна защита на пътнотранспортния травматизъм разгласи Агенция „ Пътна инфраструктура “. Прогнозната й стойност е 7 680 000 лева без Данък добавена стойност.
Тя ще бъде предоставена посредством договаряне без авансово съобщение на консорциума  „ Спейс Технолоджи Солюшйнс – Римоут Сенсинг Имиджри “. Причината - съществуване на изключителни права, в това число на правата на интелектуална благосъстоятелност.
 Нанков: Има противоположна пропорция сред качеството на пътищата и пътнотранспортните катастрофи Нанков: Има противоположна пропорция сред качеството на пътищата и пътнотранспортните катастрофи
500 хиляди лева са вложени единствено през тази година в пътния сектор Ловеч - Ябланица, който е и един от най-хубавите републикански пътища...
Дружеството „ Спейс Технолоджи Солюшйнс “, от своя страна, има подписан контракт с физическото лице Диана Русинова-Мехмедали, която през август 2020 година е показала електронна поръчка за патент в Бюрото по патенти и търговски марки на Съединени американски щати.
Русинова-Мехмедали придобива изключителното право по отношение на нейната работа като специалист в областта на пътната сигурност, като е създала способ за разбор и оценка на риска по пътната инфраструктура посредством композиция от потреблението на сателитни изображения (дистанционно заснемане), програмен продукт за разбор и обработка на данни и използването на специфични способи за проучване и осъществяване на класификацията на риска. 

Патентната й поръчка е тъкмо с подобен предмет.
„ Повече детайлности във връзка с метода не могат да бъдат разкрити без това да наруши авторските права на заявителя за патент “, сочат от АПИ. И допълват, че планът за отдалечено снимане и разбор на риска от настъпване на пътно транспортно произшествие е подсилен от американската Аероспейс Корпорейшън (https://aerospace.org/),като водещият специалист в областта на галактическите политики Д-р Джейми Морин в писмо до Диана Русинова акцентира, че: „ Прилагането на технологии за космическо-дистанционно наблюдаване за идентифициране на пътни прави е опция за по-внимателна инспекция на сигурността. Космическото снимане не е единствената технология, само че този способ може да способства за една по-многослойна тактика, която може да включва галактическо, въздушно и наземно снимане, както и дълбоки инспекции на място за проблеми, които са разпознати. Такъв сходен метод се ползва в други области като сателитните изображения се комбинират с въздушни хиперспектрални датчици с друго приложение, само че в никакъв случай до този миг не са прилагани за оценка на риска и предварителна защита над пътно-транспортния травматизъм. Ключово преимущество на космическата–сателитна технология е намаляването на времето за събиране на данни и опцията за набор от данни в действително време. “
 Държавата дава 180 млн. лева за 14 пътни обекта Държавата дава 180 млн. лева за 14 пътни обекта
250 км от пътната мрежа ще бъдат ремонтирани с пари от Оперативна стратегия " Региони в напредък " (ОПРР). 180 млн. лв. ще бъдат разпределе...
В друго свое писмо доктор Морин акцентира: „... намирам за значимо да се изясни в този подтекст по какъв начин се е развивала технологията, с цел да сте в положение са покажете, че това не е просто скимване, а е развита технология с необятен обсег на приложение, която навлиза от ден на ден и повече. Намирам за належащо да покажете, че отдалеченото снимане навлиза все по-устойчиво в поддръжка на гражданските потребности, като играе решаваща роля за разрешаването на световни проблеми. От тази позиция използването на технологии за отдалечено снимане в композиция с програмен продукт за разбор и оценка на риска в действително време и методите, които употребявате Вие за идентифициране на недостига, е изключителна иновация. Този способ може да направи по този начин нужния пробив освен на районно равнище, само че и на международно за понижаване на жертвите по пътищата.
Според АПИ изложеното до тук несъмнено потвърждава, че не съществува задоволително надеждна и добра опция или сурогат и отсъствието на конкуренция не се дължи на изкуствено свиване на параметрите на поръчката. Преди издаването на годна електронна поръчка за патент USPTO е направила всички нужни инспекции за това дали в миналото в света е подавана друга сходна поръчка някъде. Само и само въз основата на потвърждаването на това, че в международен мащаб няма налична друга такава поръчка или технология е публикуван годен електронен документ.
Процесът по инспекция трае от м. август 2020 година до 15 март 2021 година, а единствено въз основата на тази инспекция е налична опцията за издаването на електронна поръчка за патент. Описаният способ е доказан като иновация и от редица институции в България Министерството на стопанската система, Държавна организация „ Безопасност на придвижването по пътищата “ посредством изпратена поръчка за информация до „ Аероспейс Корпорейшън “, прецизират от АПИ.
Припомняме, че Диана Русинова-Мехмедали съставлява Обществения съвет по пътна сигурност, както и основаното през април месец м.г. съдружие „ Европейски център за транспортни политики “. От 2018 година тя има записано еднолично сдружение „ Българска организация за ръководство на превоза “. Фирмата „ Спейс Технологжи Солюшънс “ ООД е вписана в Търговския указател преди по-малко от 2 месеца. Съдружници в него с равни дялове са 22-годишната Ивана-Ясмина Мъстева и 46-годишният Милен Бранков. 
Младото момиче от 25-ти март т.г. е част от Американо-българската комерсиална камара.
 Полицията купува профилирани коли за проучване на тежки произшествия Полицията купува профилирани коли за проучване на тежки произшествия
Полицията купува 10 профилирани автомобила за посещаване на тежки пътнотранспортни катастрофи, а прогнозната стойност на поръчката...
Ето по какъв начин я показват там:
„ Имаме удоволствието да Ви представим най-младото попълнение в тима на Американо-българската комерсиална камара в Съединени американски щати – Ивана-Ясмина Мъстева. Макар и млада, тя има забележителен опит в ръководството на административни процеси освен това в един от най-тежките браншове пътното строителство.
Като млад пратеник към Организацията на обединените народи в Ню Йорк, Ивана има обилни знания в областта на интернационалните стопански връзки. Ивана в този момент заема значим пост като ръководещ шеф във Спейс Технолоджи Солюшънс, новаторска компания, оперираща в областта на галактическите технологии.
Уменията на Ивана съчетани с нейната отдаденост към работата, са значимо качество, което ще бъде от огромна изгода на Камарата. Идеите и младежкият й дух съставляват значима синегрия, която ще подкрепи развиването на организацията към по-големи върхове и триумфи “. 
В Европейски Съюз има признати четири съществени целта, които би трябвало да бъдат изпълнени до 2050 година и те са фокусирани напълно върху задачата за понижаване на жертвите по пътищата. През 2019 година е призната „ Рамка за политиката на Европейски Съюз по отношение на пътната сигурност за интервала 2021 - 2030 година - последващи стъпки към „ Нулева смъртност “.
 АПИ: Четири са отворените ценови предложения за строителство на тунела под Шипка АПИ: Четири са отворените ценови предложения за строителство на тунела под Шипка
Отворени са ценовите предложения в тръжната процедура за избор на строител на тунела под Шипка. Обществената поръчка за планиране и строит...

(Представянето на Ивана-Ясмина Иванова Мъстева от Американо-българската комерсиална камара)
 

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР