пор в една от най-големите неправителствени организации в България. От

...
пор в една от най-големите неправителствени организации в България. От
Коментари Харесай

Използва ли се името на Левски за политически цели

пор в една от най-големите неправителствени организации в България. От общобългарския комитет „ Васил Левски” се пробваха да провеждат изключително съвещание, на което да обсъдят позициите си по отношение на измененията в Конституцията, оповестява.

„ В плана за нова Конституция има един член, който мен доста ме стресна. Чл. 169 допуска, че Народното събрание ще взема решения за промени в територията на България. Това наподобява чудовищно и невероятно”, разяснява ръководителят на комитета Васил Василев.



Кметът на Ловеч Корнелия Маринова обори изказванията на Василев, като уточни, че подобен вид член участва и в сегашния главен закон на страната. „ Става дума за еднотипни текстове, само че това няма нищо общо с активността на комитета „ Васил Левски”, сподели още градоначалникът.

Тя съобщи още, че я е подразнил методът, по който е свикано съвещанието на УС на комитета, както и политизирането на надпартийното съдружие.

Дали има политически конфликт ГЕРБ-БСП в организацията Василев отговори: „ Ако има конфликт, той е точно сред хора, които мислят, че този план за главен закон е извънредно рисков за България”.



Маринова уточни, че комитетът е замесен в проведено мероприятие. „ Трябваше да бъде облечено в някаква форма. Това стана и при шествие до паметника на Апостола, когато беше освиркан столичният кмет от участниците, проведено от общобългарския комитет”.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР