Популярното приложение TikTok започна да тества нова функция — платен

...
Популярното приложение TikTok започна да тества нова функция — платен
Коментари Харесай

Съгласни ли сте да плащате по 5$ на месец: TikTok пуска платен абонамент без реклами

Популярното приложение TikTok стартира да тества нова функционалност — заплатен абонамент за $4,99 на месец, който отстранява рекламите от лентата. Това бе потвърдено от скрийншотите и редовете код, открити във версията на Android-приложението. Засега TikTok не е удостоверил публично съществуването на сходна функционалност. Като се абонират, потребителите ще могат да получат TikTok преживяване изцяло без реклами. Подобен модел към този момент съществува в YouTube.

Кои консуматори ще бъдат наранени от платения абонамент?

Все още не е известно дали новата функционалност ще бъде налична във всички райони, само че TikTok явно опитва с монетизацията, с цел да печели пари освен от реклама.

TikTok получи огромно самопризнание за популяризирането на краткоформатното видео наличие в обществените медии. Конкуренцията от страна на TikTok е толкоз мощна, че други приложения за обществени медии трябваше да включат видеоклипове с къс формат на своите платформи, дружно с принадлежности за редактиране на видео за основателите.

Самият TikTok обаче все още наподобява, че копира наклонността на някои други приложения за обществени медии, защото стартира да предлага на потребителите опция за месечен абонамент без реклами.

Редове от код бяха открити в най-новата версия на приложението TikTok, което демонстрира, че услугата за краткоформатно видео наличие ще предложи на своите консуматори месечен абонамент без реклами.

Все още в TikTok липсват публични известия за съществуването на абонамент. Поради това се счита, че сходен тест сега е стеснен и според от неговия триумф може или не може да бъде пуснат на повече консуматори.

Тъй като това е тестова фаза, крайната цена може да се промени, откакто функционалността стане налична за необятната публика.

Копира ли TikTok програмата за абонамент на други платформи?

Платформи като X (по-рано Twitter) също имат абонаменти за уеб страницата без реклами под формата на X Premium (по-рано Twitter Blue). Но Premium абонаментът предлага и други преимущества, в това число достъп до монетизация на платформата. Остава да забележим по какъв начин TikTok ще притегли хората да се абонират, с изключение на неналичието на реклама.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР